Погода не дає жителям Тернопільщини викопати картоплю

Опубліковано:
12 Вересня, 2015 о 00:04

Час іде, а урожай не зібраний. Жителі Тернопільщини, які здебільшого виживають завдяки своєму господарському потенціалу – не мають змоги наповнити власні підвали і комори запасами на зиму. Копати картоплю, яку на Тернопіллі називають другим хлібом, люди починають із серпня. Та цьогоріч примхлива погода ламає плани аграріїв та простих господарів.

 



Сильна спека у серпні – в середньому  +35- 40 градусів, змусила людей тримати паузу. Ті, хто викопували картоплю, кажуть, що покидали її до підвалу і весь урожай зіпсувався. А ті, хто перечікували спеку – тепер перечікують дощі, холод та сильний вітер. Пан Петро із Великих Гаїв розповідає: «Картопля цього року вродила на славу, але коли її вдасться зібрати – не знаю, а їсти щось треба, тому хвилюються, щоб цим не скористалися власники торгових точок і щоб картопля найближчим часом значно не подорожчала. Наразі кілограм цих овочів коштує в середньому 5 грн., якщо ціни піднімуть – доведеться переходити на інші продукти і чекати, коли-таки викопаємо своє».

 

Господарі Тернопільщини сподіваються, що скоро погода зміниться і дасть зібрати урожай, адже багато людей картоплю продають і так заробляють на життя.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: