Подорожчання проїзду в Тернополі: що кажуть пасажири про нові тарифи

Опубліковано:
2 Серпня, 2024 о 19:12
Подорожчання проїзду в Тернополі: що кажуть пасажири про нові тарифи
Подорожчання проїзду в Тернополі

Із 1 серпня у Тернополі почали діяти нові тарифи на проїзд у громадському транспорті. При розрахунку електронним квитком “Соціальна карта Тернополянина” оплата становить 12 гривень. Оплата неперсоніфікованим електронним квитком — 14 гривень і 15 гривень — при розрахунку банківською карткою. Таке прийняли на засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради 24 липня.

Пасажири по-різному ставляться до підвищення вартості проїзду у місті.



«Я 20 років працюю на державній роботі і тільки й спостерігаю, як ціни на все стрімко зростають, а зарплати залишаються практично на тому ж рівні. Якби наші заробітки росли так, як ціни, то я б з розумінням ставилася до подорожчання проїзду. Але усе це не співмірно, доходи ті самі, а витрати ростуть. Думаю, перед тим, як піднімати тарифи, треба врахувати, чи спроможні жителі міста оплачувати таку вартість. Думаю, нові тарифи надто високі», – розповіла тернополянка Олеся Крисак.

50-річний Василь Білоус живе у Тернополі 30 років. Каже, зараз фінансова ситуація дуже важка, порівняно з попередніми роками і тому будь-яке підняття цін суттєво б’є по кишені.

«Мене рятує те, що я живу і працюю в центрі міста. Тому на роботу добиратися транспортом не треба, на ринок теж ходжу пішки. Однак, якщо б довелося платити за проїзд кожного дня в обидві сторони, то левову частку сімейного бюджету довелося б витрачати на оплату за проїзд. Нові тарифи – дорогі, добре, що я користуються маршрутками і тролейбусами не часто», – каже чоловік.

Олена Кузик розповідає, що з новими тарифами згідна:

«Звичайно, будь-яке подорожчання – це погано. Але я розумію, що і перевізники мають якось виживати. Дорожчають і паливно-мастильні матеріали, і ремонт транспорту, і зарплату водіям треба платити. Тому підвищення тарифів на проїзд – це просто вимога часу і обставин. Маємо те, що маємо. Загалом в країні складна ситуація, то ж треба до всього ставитися з розумінням».

«Я рідко користуюся громадським транспортом, але, оскільки у нас з’явилося багато нових комфортних автобусів, то, думаю, за таку поїздку можна заплатити більше ніж 8-9 гривень, як раніше. Бо у старих маршрутках і безкоштовно їздити не хотілося: усе обдерте, брудне, потріскане, старі автобуси і часто ламалися. Тепер – інша справа», – каже студент Андрій Нагірний.

«Гадаю, підняття тарифів ні до чого доброго не приведе. Люди й так виїжджають за кордон шукати кращого життя. А якщо тут у нас постійно ростуть ціни на продукти, на комунальні послуги, а тепер ще і на проїзд – що ж, будемо мати нову хвилю міграції», – зауважує тернополянка Галина Осипчук.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #громадський транспорт, #маршрутка, #Проїзд у тернополі, #тролейбус
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: