Півсотні тернопільських поліцейських, яких “забракували” комісії, хочуть повернутися на роботу

Опубліковано:
14 Жовтня, 2016 о 22:13

Майже 80 працівників Головного управління Національної поліції в Тернопільській області рекомендували на звільнення атестаційні комісії. Частину поліцейських радили перевести на вищі або нижчі посади. Такі результати переатестації у цьому відомстві. Та не всі з ними погоджуються. Так, більше 50 працівників написали апеляційні скарги, а інші планують поновлюватися на посадах через суд, – пише За Збручем.

 



– По першій категорії четверо працівників не пройшли атестацію, по другій – 16, по третій – 59, – розповів Олександр Богомол, начальник ГНПУ в Тернопільській області. – Комісії прийняли рішення, що їх треба вигнати з поліції. Є ряд людей, яких рекомендували на нижчі посади. Ми реалізували вже 64 рішення, решта ще нереалізовані, тому що 51 працівник звернувся із заявою до апеляційної комісії і з дня на день висновки мають надійти до нас. Залишається проблемним те, що ряд людей подали в суди, і якщо будуть прийняті рішення про поновлення, ми змушені будемо цих людей поновлювати. Хоча у мене щодо окремих працівників претензій по роботі не було, але є рішення атестаційної комісії і їх обов’язково всі виконати.

 

Реформа поліції має і свої мінуси: зараз в управлінні не вистачає майже 500 одиниць особового складу. Через це робота у деяких напрямках є не такою ефективною, як мала би бути.

 

– Проблемним залишається те, що у нас великий некомплект – майже 500 одиниць особового складу, з них 37 слідчих, – каже Олександр Богомол. Місяць тому ми оголосили конкурс і отримали 280 заявок. Ми обіцяємо біля 10 тисяч зарплати слідчим. На наступний тиждень буде тестування кандидатів на посади слідчих, медичний огляд, конкурс, призначення і направлення на 5-тимісячне навчання. Тільки у травні-червні я отримаю цих людей. А до того часу треба буде з тими, що залишилися якось працювати. Є підрозділи, де залишилися по двоє слідчих і ми змушені призначати дільничних, оперативників, щоб вони виїжджали на нерозкриті злочини, тому що окремі напрямки пропадають. У реформі багато позитиву, але вона проходить швидко, а заміни кадрів, на жаль, немає. Наша область не така криміногенна як інші, резонансні злочини розкриті майже всі, але є ріст крадіжок, грабежів, ДТП і над цим треба працювати, і треба мати з ким працювати. Сподіваюсь, найближчим часом буде затверджено постійний штат, його склад ми вже обговорили серед працівників, і на данях будемо відправляти у Міністерство. Після його затвердження буде відкрито конкурс на всі вакантні посади, і думаю, ситуація буде покращуватися.

 

Ольга Трач

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: