Після свят у тернополян почнуться проблеми

Опубліковано:
3 Січня, 2015 о 14:03

Кожного року кількість хворих на грип і ГРВІ різко зростає після Різдвяних свят. Оскільки завершуються канікули, вихідні, люди скупчуються. Цьогоріч теж можливе збільшення захворюваності в середині січня, – прогнозують лікарі-епідеміологи.

 



Незважаючи на похолодання, тенденцій до різкого зростання кількості хворих в області наразі немає. Фахівці спостерігають зниження захворюваності. Менше стали хворіти на грип і ГРВІ діти. Це пояснюють канікулярним періодом. «За минулий тиждень захворюваність складала двадцять чотири випадки на десять тисяч населення. Нагадуємо, що епідпоріг – п’ятдесят один випадок. За минулий тиждень захворіло більше двох тисяч осіб, половина з яких діти. Можливий ріст захворюваності вкінці січня та на початку лютого. За прогнозами циркулюватимуть три штами грипу: AH1N1 Каліфорнія, грип В Массачусетс та AH3N2 Техас», – розповіла лікар-епідеміолог Світлана Маціпура.

 

Епідеміологи кажуть: захворюваність наразі відповідає сезону. Епідемічні показники не перевищені.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #хвороба
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: