Підприємство на Тернопільщині перешкоджає у проведенні мобілізації

Опубліковано:
23 Лютого, 2015 о 08:43

Від п’яти до восьми років позбавлення волі загрожує посадовим особам одного з найбільших підприємств, яке розташоване на території Бучацького та Монастириського районів Тернопільської області.

 



Кримінальне провадження відкрили правоохоронці проти керівників сільськогосподарського товариства відповідно до статті 114-1 ККУ – «Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань».

 

За словами начальника Бучацького райвідділу міліції Казимира Попіля, їхній райцентр виконав план по мобілізації лише на 32 відсотка. Одна з причин – перешкоджання керівниками великих підприємств краю.

Посадові особи, всупереч Закону України “Про мобілізацію”, не надають у військкомати списки військовозобов’язаних працівників, приховують їхні дані, не пускають відповідальних за мобілізацію на територію установи, а також відмовляються отримувати повістки з військкомату, адресовані їхнім співробітникам.

 

Окрім цього, деякі підприємства відмовляються надавати транспортні засоби та дорожно-будівельну техніку, яку після ремонтних баз направляють в зону АТО.

 

Наразі триває досудове розслідування і винні будуть притягнуті до відповідальності.

Схожі випадки ухилення від мобілізації зафіксовані правоохоронцями і в інших районах Тернопільщини. Усі факти перевіряються слідчими, а міру покарання визначить суд.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #мобілізація, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: