Переселенці на Тернопільщині забезпечені комфортним житлом: заява Дмитра Лубінця

Опубліковано:
18 Липня, 2024 о 18:10
Переселенці на Тернопільщині забезпечені комфортним житлом: заява Дмитра Лубінця
Дмитр Лубінець. Фото Суспільне

На Тернопільщині залишаються проживати 68 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомив Уповноважений Верховної ради України з прав людини Дмитро Лубінець, перебуваючи в Тернополі.

За його словами, порівняно з іншими областями, на Тернопільщині кількість людей зі статусом ВПО — невелика.



“На Тернопільщині є невелика кількість ВПО, трохи більше 68 тисяч. Щодо місць тимчасового проживання, ми провели моніторинги і побачили всі ці місця. Порівняно з іншими областями, в Тернопільській — одна із найкращих ситуацій”.

Дмитро Лубінець розповів, що були зауваження щодо одного з місць тимчасового перебування переселенців. Воно відкрите на базі приміщення, що на балансі Міністерства освіти.

“Там старе приміщення, старі вікна, температурний режим взимку не дотримувався, додатково опалювали електричними приладами, не витримувала проводка, вона просто вимикалася, там проживали 100 людей. Ми звернулися до ОВА і Міністерства освіти та науки України. Ми отримали відповідь, що є проблема з оплатою комунальних послуг, бо юридично, за це повинно заплатити Міністерство, там нарахували майже 5 мільйонів гривень, сплатили лише трохи менше 500 тисяч гривень. 4,5 мільйона – ніхто не знає з якого бюджету заплатити, і це при тому, що ВПО все одно проживали в поганих умовах. Тому наша пропозиція була — забрати людей в інші відремонтовані МТП. Це було виконано”.

Дмитро Лубінець каже, загалом в Україні зареєстровано більше ніж 4,9 мільйона громадян з офіційним статусом ВПО.

“Шість мільйонів громадян зараз проживають на території наших держав. Права цих громадян потребують додаткового захисту”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Суспільне
Теги: #ВПО, #переселенці
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: