Патріотичні медальйони та брелоки із патронів виготовляють у Тернопільському штабі Самооборони

Опубліковано:
9 Жовтня, 2015 о 22:24

Вишиті хрестиком та виткані бісером тризуби, а також намальовані жовто-блакитні і чорно-червоні медальйони. Можуть бути патріотичною прикрасою, оберегом чи подарунком. На ці речі – великих попит закордоном. А особливо їх чекають бійці на сході. Для них – це символ перемоги та українського духу.

 



До співпраці запросили тернопільські школи – дівчата вишивали медальйони на уроках трудового навчання. Вийшло кілька сотень. Вартість одного – 100 гривень. Продаючи їх, таким чином волонтери отримують кошти, щоб придбати необхідні речі для військових. А нещодавно втілили в життя ідею одного з бійців – брелоки та медальйони з патронів. Проте, не сучасних, а з часів Першої світової війни. «Краще куля на грудях, ніж у грудях, – кажуть військові. А ще у них  є таке повір’я: що до Бога солдат приходить із патроном», – каже  волонтер «Самооборони Майдану Тернопільщини» Лілія Мусіхіна.

 

Волонтери радо зустрічають усіх, хто хоче долучитися до їхньої праці. Бо робочих рук і справді не вистачає. А ще традиційно бракує коштів та ліків. Зокрема антибіотиків, проти застудних та кровоспинних засобів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: