Патріарх тернопільської музичної журналістики відсвяткував день народження

Опубліковано:
7 Грудня, 2015 о 00:55

Якщо є в Тернополі чи на теренах Західної України музикант, виконавець або колектив, які ще не були учасниками програми «Гал-кліп» на телеканалі ТV-4, то це тільки тому, що ці «зірки» ще не потрапили у поле тяжіння «Сонця» місцевої музичної журналістики Анатолія Крохмального. Рахунок телепрограм з відомою кожному тернопільському меломанові назвою за майже чверть століття в ефірі давно перейшов через тисячний рубіж. А автор «Гал-кліпу» не втомлюється дивувати глядача, відкриваючи йому імена молодих і перспективний та нові грані таланту давно знаних артистів.

Окрім музичних програм, Крохмальний з успіхом втілює й краєзнавчі проекти. Наприклад, у циклі програм “Тернопіль. Свідчення часу” глядачам розповідали історію Тернополя від часів Другої світової війни до сьогодні. Деякі матеріали, використані у програмі, демонстрували вперше. 2012 року з нагоди Дня журналіста Анатолій Крохмальний отримав “Золоту медаль журналістики” та відзнаку Національної спілки журналістів України. Окрім того, він був одним з претендентів на перемогу у номінації “Майбутнє створюється сьогодні” під час конкурсу, який проводила Тернопільська міська рада.



 

Анатолій Крохмальний народився у 1967 р. в Кутківцях. Закінчив факультет журналістики Львівського університету. Член Спілки журналістів України. Разом з Миколою Павлівим був учасником першого українського поп-гурту “Канікули” («Останні канікули», «Стюардеса», «Лагідний травень», «Дівчина з країни зірок» тощо). З багатьма «зірками» української популярної і рок-музики Анатолія Крохмального поєднує давня міцна дружба. 

На ТV-4 працює з 1991 року. До цього був музичним оглядачем у кількох місцевих газетах – сторінки-підбірки публікацій виключно про українську музику в Тернополі почали виходити першими на Західній Україні. Паралельно на обласному радіо з ініціативи Крохмального почав виходити перший аудіододаток, де транслювали виключно українську музику.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: