Парад вертепів у Тернополі: царі-велетні, ангелята, чортики і смерть з косою (Фоторепортаж)

Опубліковано:
18 Січня, 2016 о 09:13

Парад вертепів в рамках різдвяного фестивалю «Нова радість стала» відбувся недільного дня в Тернополі. Творчі  аматорські колективи привезли в обласний центр колядки, театралізовані дійства та веселий настрій, повідомляє Доба.

 



 Окрасою різдвяного дійства стали четверо хлопців з Тернопільського центру народної творчості. Чоловіки одягнули велетенські костюми трьох царів та ангела.

 

Загалом, перед тернополянами виступили 14 колективів з різних районів Тернопільщини.

 

Особливо тепло вітали глядачі дітей з села Малий Ходачків Тернопільського району. Нещодавно зразковий дитячий фольклорно-обрядовий ансамбль «Ходаки» отримав перемогу серед тридцяти творчих колективів Західної Європи. А на тернопільській сцені дітвора з Малого Ходачкова показала вертеп, в якому взяли участь понад десятка дітвори в костюмах ангелят.

 

Учасників фестивалю та глядачів зі святами привітали голова Тернопільської ОДА Степан Барна та заступник голови облради Любомир Крупа. Разом з тим кожен самодіяльний творчий колектив  був нагороджений грамотами від Управляння культури обласної адміністрації.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: