Освітяни України зібралися на прощу в Зарваниці

Духовна єдність педагогів у Марійському центрі.

Опубліковано:
28 Вересня, 2024
Фото: Petro Mayba.

Напередодні Дня працівника освіти в Марійському духовному центрі “Зарваниця” відбулася XIV Всеукраїнська проща освітян. Ця подія об’єднала педагогів з усієї України у спільній молитві за мир та майбутнє країни.

Урочиста Літургія та подяка освітянам

Центральною подією прощі стала урочиста Архієрейська Літургія у Соборі Зарваницької Матері Божої. Богослужіння очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк. У своєму зверненні до присутніх митрополит Василій висловив глибоку вдячність усім педагогам за їхню невтомну працю та щоденний внесок у майбутнє України.



Духовні заходи та молитва за мир

Після Літургії відбулося традиційне освячення води та Хресна дорога в наміренні за загиблих воїнів, педагогів, школярів. Учасники прощі також мали можливість відвідати унікальний комплекс “Український Єрусалим”, що стало духовним завершенням цього важливого дня. Освітяни спільно молилися за мир і спокій в Україні та всьому світі, а також просили Божого захисту для українських захисників.

Ця проща, що проходила під гаслом “Надія, яка не згасає – надія в Бозі”, мала особливе значення для педагогічної спільноти України. Вона не лише дала можливість освітянам зібратися разом напередодні свого професійного свята, але й зміцнила їхню духовну єдність та віру в краще майбутнє для країни.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #День працівника освіти, #духовність, #зарваниця, #молитва за мир, #проща освітян
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: