Священник із Тернопільщини та активний блогер Олексій Філюк продовжує ділитися з підписниками кулінарними секретами. Цього разу він показав, як приготувати простий домашній сирник.
Відео з рецептом він опублікував на своїй сторінці у Facebook.
Перегляньте також:
- Тернопільська господиня поділилася рецептом домашнього бограча: смачно та просто на плиті
- Яблучний пиріг на кефірі: швидко, просто та смачно
За словами священника, страва не потребує особливих кулінарних навичок, а випікання займає близько години. Сирник готується на основі кисломолочного сиру та класичного розсипчастого тіста з какао.
У ролику він детально показав процес приготування — від замішування тіста до випікання. Зауважив, що сирник найкраще смакує, коли він ще теплий, а подати його можна як до сімейного чаювання, так і на святковий стіл.
Інгредієнти:
- 450 г борошна
- 3 ст. л. какао
- 2 яйця
- 200 г цукру
- 250 г маргарину
- 2 ч. л. розпушувача
Для сирної начинки:
- 1 кг кисломолочного сиру
- 100 г масла
- 5 яєць
- 200 г цукру
- 2 ст. л. манки
- 0.5 ст. л. крохмалю
- ванільний цукор
Готуємо тісто. Змішуємо борошно, какао, цукор та розпушувач. Перемішуємо. Додаємо яйця та розтоплений маргарин. Замішуємо тісто та ділимо на дві частини. Ставимо в морозильну камеру на 1 годину.
Спочатку готуємо начинку. Збиваємо в блендері всі інгредієнти, форму змащуємо маслом. Натираємо на велику терку один шматок тіста. Трошки розрівняти та викладаємо начинки. Зверху натираємо другий шматок.
Випікаємо в розігрітій духовці на 180°C приблизно 40 хв, якщо більший сирник, то 1 годину.
Відео вже зібрало активні перегляди та коментарі від підписників, які дякують священнику за щирість і прості кулінарні поради.