Олександр Богомол про резонансні злочини, зустрічі з міністром та підготовку нових патрульних поліцейських

Опубліковано:
22 Лютого, 2016 о 19:29

Про результати роботи Головного управління Національної поліції області, розслідування резонансних кримінальних проваджень та процеси реформування поліції йшлося на прес-конференції за участю керівника управління Олександра Богомола. На зустрічі з журналістами також були присутні працівники слідчого підрозділу.

  



– До щомісячного звіту про роботу поліцейського відомства мене зобов’язує Закон України «Про Національну поліцію»,- розпочав свій виступ Олександр Богомол, – Проте це не лише обов’язок, а й моє особисте бажання, бо завжди відкритий до спілкування, хочу чути думку громади про нашу роботу.

 

Зі слів полковника поліції,за першу декаду лютого він двічі побував на робочих зустрічах в Міністерстві внутрішніх справ, зокрема з міністром МВС Арсеном Аваковим та главою Національної поліції Хатією Деканоїдзе.

 

 

– Питань для обговорення було чимало, але хочу повідомити, що в Києві переймаються проблемами регіонів, тому дослухаються до наших конструктивних пропозицій і вже разом приймаємо рішення щодо їх реалізації. Приміром, на Тернопіллі , зокрема у таких містечках Микулинці, Вишнівець, Золотий Потік уже найближчі два тижні пілотуватиме проект так званих поліцейських станцій. В населених пунктах, які розміщені на великих відстанях від райцентрів, але є чимала кількість населення будуть створені спеціальні дільниці на яких в цілодобовому режимі нестимуть службу поліцейські. Це робиться задля ефективного та оперативного реагування на повідомлення громадян про злочини та інші події. Згодом цей проект запрацює й в інших містечках краю. Уже маємо підтримку місцевих громад для реалізації цього задуму.

  

Повідомив керівник поліції і про те, що на початку березня закінчують навчання у Львові патрульні поліцейські, і незабаром вони нестимуть службу на вулицях нашого міста, Тернопільського, а , можливо і Зборівського району.

 

 

– Патрульні на перших порах працюватимуть разом з групами швидкого реагування, які вже добре себе зарекомендували, – пояснив Олександр Богомол. – Це задля того, аби молоді набиралися досвіду.

 

В поліції також незабаром запрацює новий центр лінії 102. Техніка дозволяє працювати в унісон із програмою «Цунамі», що допоможе оперативно інформувати про повідомлення і відділи у районах, а згодом і патрульних поліцейських.

 

Аналізуючи криміногенну ситуацію в області, полковник поліції звернув увагу, що є три пріоритетних напрямки, над якими зараз посилено працює поліція краю. Зокрема, це протидія корупції, запобігання вчиненню корисливих злочинів, та ситуація з аварійністю на дорогах.

 

– Не люблю статистики, але коли вона правдива, то це допомагає об’єктивно оцінювати ситуацію, – зізнався полковник поліції. – Якщо нам з початку цього року вдалося вплинути на ситуацію і не допустити росту таких злочинів як умисні вбивства, грабежі, нанесення тяжких тілесних ушкоджень, розбоїв, вимагань, то, на жаль, зросла кількість крадіжок, у тому числі з квартир, незаконних заволодінь транспортом, дорожньо-транспортних пригод. Така ситуація характерна для всіх регіонів держави і причини нам відомі. Але немає нічого неможливого, тому докладаємо максимум зусиль, аби, так би мовити, збити ріст цих протиправних діянь.

 

 

Про найрезонансніші кримінальні провадження та хід їх розслідувань йшлося під час діалогу журналістів та керівника управління поліції й співробітників слідчого підрозділу. Зокрема, представників мас-медіа цікавили обставини дорожньо-транспортної пригоди, що сталася в Шумському районі, під час якої загинув батько чотирьох дітей, хід розслідування кримінального провадження щодо директора вищого професійного училища, справа щодо закриття свиноферми у Ланівцях та інші.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: