Олег Напора: «Підстав для подорожчання продуктів харчування в області немає»

Опубліковано:
18 Вересня, 2015 о 09:13

 

На Тернопільщині зібрали ранні зернові. Їх врожайність у сільгоспвиробників на 3 відсотки вища, ніж у минулому році. А от на врожайність пізніх зернових вплинула посуха. Про це під час прес-конференції розповів директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Напора. Однак дефіциту зернових, круп, борошна городини немає, та само, як і причин для їх здорожчання, – зазначив він.



 

«Одразу хочу спростувати чутки, що у нас не буде картоплі чи капусти. Городини звичайно приватні виробники зібрали менше, ніж минуло річ. Та на присадибних ділянках населення – просто тьма. А 90 відсотків від усіх продажів овочів і фруктів – саме населення». Олег Напора радить робити запаси городини на зиму вже зараз. Щодо ціни на цукор, то вона піднімається штучно, каже він, оскільки є попит на цей продукт. Так ж ситуація і з крупами.

 

За словами директора департаменту. Ціни уже не будуть такими, як минулоріч. Адже виробники нарікають на нерентабельність рослинництва. Дешевшу городину та інші продукти харчування він обіцяє під час ярмарків. До зими їх у Тернополі проведуть кілька. Найближчий – 3 жовтня.

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: