Окраса західних теренів Опілля (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Опубліковано:
29 Червня, 2015 о 22:07

Село Тростянець Бережанського району насправді здобуло славу прекрасного відпочинкового місця, завдяки збереженій чистоті природи та спокійного плину часу.

 



Існує кілька дат, що вказують на це село як давнє поселення: у шематизмі Львівської митрополичної архієпархії за 1928 р. записано, що церква у Тростянці — з 1240 року.

 

Польський історик і юрист П.Домбковскі, який уклав «Поділ адміністративний воєводства Руського і Белзького у XV ст.» (Львів, 1939 р.) село Тростянець зазначив під 1409 роком. «Історія міст і сіл УРСР. Тернопільська область». Київ, 1973 р. датує винекнення даного населеного пункту 1441 р. 

Тростянець пережив ряд спустошливих ординських набігів у XVI-XVIII ст., його громада підтримувала війська Б.Хмельницького, а в травні 1975 року гостила Олексу Довбуша. 

 

Сьогодні це райський куточок для відпочинку. Багато людей приїжджають сюди, щоб серед вікових лісів забути повсякденні клопоти і турботи…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: