Офіційно: Вибори в Україні відбулися

Опубліковано:
12 Листопада, 2014

У газеті “Голос України” опубліковано прізвища 421 народного депутата, обраних на позачергових парламентських виборах 26 жовтня.

 

Загалом, за підсумками виборів, до складу Верховної Ради VIII скликання обрано 421 народного депутата, з них 225 – за партійними списками і 196 – у мажоритарних округах. При цьому партія “Блок Петра Порошенка” отримала 132 депутатські мандати, “Народний фронт” – 82, “Об’єднання “Самопоміч” – 33, “Опозиційний блок” – 29, Радикальна партія Олега Ляшка – 22, “Батьківщина” – 19, ВО “Свобода” – 6. Від партій “Сильна Україна”, “Заступ”, “Воля” і “Правий сектор” обрано по одному народному депутату в мажоритарних округах.

 

Крім того, в 94 мажоритарних округах обрано депутатів, які балотувалися як самовисуванці.

Згідно із законом, новообрані депутати не пізніше, ніж через 20 днів після офіційної публікації результатів виборів, мають подати до ЦВК документи про звільнення з роботи, не сумісної з депутатським мандатом, або про відмову від іншого представницького мандату.

 

Такі документи є основою для ЦВК, щоб зареєструвати народного депутата й видати йому тимчасове посвідчення, яке надає депутатові право принести присягу в сесійному залі Верховної Ради і вступити у свої повноваження.

 

Позачергові парламентські вибори в Україні, що відбулися 26 жовтня, пройшли за змішаною системою – згідно із законом, по 225 народних депутатів мали обирати за партійними списками та в мажоритарних округах.

 

Водночас вони були проведені лише в 198 округах із 225, передбачених законом. Вибори не проводилися загалом у 27 округах: у 12 – на тимчасово окупованій території Криму і в 15 – в зоні проведення антитерористичної операції (дев’ять округів у Донецькій та шість – у Луганській області).

 

За партійними списками на цих виборах обрано 225 депутатів, у мажоритарних округах – 196, ще в двох округах підбиття підсумків виборів відкладено – Центральна виборча комісія дала 15 днів окружним комісіям №38 (Новомосковськ, Дніпропетровська обл.) і №63 (Бердичів, Житомирська обл.) для виконання рішень судів про повторний підрахунок голосів відповідно на 123-й та 225-й виборчих дільницях.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #офіційно, #результати, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: