Очисні споруди можуть з’явитися поблизу орнітологічного заказника на Тернопільщині

Опубліковано:
25 Вересня, 2024 о 22:12
Очисні споруди можуть з'явитися поблизу орнітологічного заказника на Тернопільщині
Очисні споруди можуть з'явитися поблизу орнітологічного заказника на Тернопільщині

Біля орнітологічного заказника поблизу Тернополя хочуть збудувати очисні споруди. Для цього виділили земельну ділянку площею 6 сотих.

Про це розповів Суспільному голова Білецької громади Дмитро Малик.



За його словами, на земельну ділянку, розташовану через дорогу від житлового сектора, вантажівками почали звозити землю. Площу готують під будівництво.

“Це землі загального користування Білецької сільської ради. Їхня площа — 50 гектарів. Ми відступили 150 метрів від будинків, 100 метрів від заказника, 200 метрів від водойми і виділили 6 сотих земельної ділянки для будівництва очисних споруд на площі 6 сотих.

Далі водойма, протікає річка, яка впадає в озеро. Є відступ від села, від першої хати 150 метрів. Санітарних норм дотрималися. Від місця, де почали чистити, метрів за триста є заказник до Чистилова. Ми взяли трактора, розрівняли земельну ділянку для того, щоб можна було побачити, де ті наші землі, тих 6 сотих, на яких будемо будувати очисні споруди”, — сказав Малик.

Подробиці у відео:

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #заказник, #очисні споруди
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Лариса Римар: «Спільно, підтримуючи один одного, ми зможемо успішно долати життєві труднощі»
20:15, 25 Вересня, 2024

Лариса Римар: «Спільно, підтримуючи один одного, ми зможемо успішно долати життєві труднощі»

ТОП новини тернопільщини: