Очільник ПС Тернопілля про відмову брати участь у виборах та перспективи національної революції

Опубліковано:
10 Жовтня, 2015 о 19:56

Як вже нами зазначалося, Тернопільський осередок НВР “Правий сектор” заявив про своє небажання підтримувати будь-кого у прийдешніх виборах. Окрім скептичного ставлення цілого Руху до виборчого процесу за нинішньої політичної системи, Василь Лабайчук, керівник осередку, нам розповів про власне бачення ситуації в країні.

 



– Чому “Правий cектор” не бере участі у виборах? Коли було прийнято це рішення?

 

– Рішення про неучасть у виборах було прийнято після мукачівських подій. У Києві відбувся З’їзд військово-політичного (на той момент) руху, тобто це був не просто з’їзд партії, це був з’їзд всього руху “Правий сектор”. На цьому з’їзді були прийняті різні стратегічні рішення, що визначали, яким шляхом ми будемо далі рухатись. Були різні варіанти, які ми розглядали, і один з варіантів – переведення нашої організації на революційні засади. Була змінена назва організації: з військово-політичного руху ПС змінено на Національно-визвольний рух ПС, це переформатування триває й далі, це можна побачити в змінах у нашій структурі.

 

Рішення про неучасть у виборах було прийнято в умовах тотального наступу контрреволюції силами режиму Порошенка-Авакова. Як кажуть, немає сенсу грати в карти з шулером, наперед знаючи, що тебе обдурять. При нинішній системі внутрішньої окупації неучасть ПС у виборах – це логічний крок, бо в цій системі, не маючи тих олігархічних ресурсів, які є визначальними в нинішніх умовах, виграти у виборах неможливо. Для прикладу: йдучи на вибори, ми не зможемо донести до широко загалу українців свої ідеї, бо в нас немає доступу до телебачення, яке є олігархічним, немає доступу навіть до місцевих ЗМІ, бо перед виборами вони всі починають заробляти гроші і просто перестають будь-які речі писати за “дякую” (хтось скаже, що це логічно, але це вже не журналістика, а проституція, як і все, що відбувається в рамках режиму внутрішньої окупації). Тут мова не тільки про гроші. Наша участь у виборах, можливо, принесла би нам певні невеликі здобутки, але на фоні того, що в цій державі працює “демократичний” принцип голосування у радах – більшістю голосів, а ніякої більшості у ПС ніде не мав би, тому немає можливості впливати таким методом, треба шукати інші варіанти. Отже, на вибори ми не йдемо, тому що один – два чи навіть п’ять депутатів ПС у будь-якій з рад не вирішуватимуть ситуацію стратегічним чином.

 

Другий позитивний момент того, що ПС не йде на вибори – внутрішнє самоочищення. Люди, які прийшли в організацію, щоб будувати собі кар’єру, пролазити в органи влади, “дориватись до корита”, відсіваються – спливають в різних виборчих списках. Це для нашого руху дуже великий позитив, тому що кількість людей у нас є, але нам потрібна ще і якість кадрів, щоб ми могли провести в цій державі потужні революційні зміни. Таким чином шляхом відмови від участі у виборах ми додатково очищаємо своє середовище. В багатьох осередках є люди, які йдуть з організації, щоб піти на на вибори. Не винятком є і Тернопільщина, де також є кілька таких людей. Хтось спокійно пояснив, що хоче йти на вибори. Ми до цього нормально ставимось. Людина хоче йти на вибори – виходить з ПС і бере участь у виборах. Є люди, які намагались прокрутити так, ніби ми їх виживали з нашої організації. Тобто наголошую що неучасть у виборах приносить нам додаткове самоочищення.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Правий сектор” на Тернопільщиніі проводить військові вишколи для населення

 

Також на з’їзді було прийнято рішення проводити референдум. Що таке референдум? Це коли влада запитується в народу думку про щось. На жаль, в нашій державі влада запитує в народу тільки у тому випадку, коли хоче перекласти відповідальність з себе на народ. Але референдум може бути політичним кроком до реального народовладдя. Ми чітко усвідомлюємо, що режим Порошенка зробить все для того, щоб наш референдум не відбувся. Натомість референдум – це, на жаль, останній легальний шанс щось змінити в цій державі. Порошенко – не Янукович, він трохи мудріший, ефективніше укріплює свій режим (на жаль, в даний момент у нього це вдається). Тому референдум відбувається в рамках акції “Геть владу зрадників” (це тільки один крок цієї акції, яку ми запланували на з’їзді). ПС необхідно докласти максимум зусиль, щоб все-таки спробувати провести цей референдум. Отже, референдум – останній легальний інструмент змінити цю владу, бо влада після свого приходу абсолютно втратила народну підтримку – такого рівня недовіри, який має Порошенко, не було навіть в Януковича. Порошенко ще ближчий до тієї прірви, над якою колись постав Янукович, відповідно, в нього більші шанси впасти в цю прірву.

 

– Чи вплине референдум на вибори?

 

– Референдум – така річ, яка трохи розтягнута в часі (особливо підготовка до його проведення), тому ми не підготуємо референдум і не проведемо його разом з виборами (оскільки дехто думав, що референдум відбудеться в день виборів). Зараз відбуваються всі кроки, спрямовані на те, щоб організувати проведення референдуму. На вибори він не вплине ніяк.

 

Чи варто людям йти на вибори? За кого голосувати?

 

– Вибори у нашій державі – абсолютно недосконалий механізм, тим паче з нинішнім законодавством і ЦВК, контрольованою олігархічними ставлениками, колишніми і теперішніми регіоналами. Вибори не вплинуть позитивно на життя українців, просто відбудеться черговий розподіл сфер впливу в регіонах. Місцеві князьки вже проплатили місця у списках для своїх людей, позторговувались з іншими партіями, щоб ці люди попроходили, відповідно, більшість в радах надалі залишиться за місцевими князьками, які розкрадали всі наші багатства держави і громади, і будуть дальше розкрадати. Тобто після виборів не зміниться нічого. Чи варто йти на вибори – кожен повинен вирішити для себе сам. Але якщо українці будуть йти на вибори, то вони повинні пам’ятати, що, по-перше, не можна віддавати свої голоси за ставлеників попереднього режиму Януковича і нинішнього режиму Порошенка. Не можна також віддавати свої голоси за відверто антиукраїнські, антидержавні проекти. Це Опозиційний блок, “Наш край”, “Відродження” і так далі. Це реальні проекти регіналів, і потрібно не просто не голосувати за них, а й активно їх поборювати: їхніх агітаторів, агітаційну продукцію і все, що з ними пов’язано. Це вороги України, а з ворогами ніхто не дискутує, ворогів просто поборюють.

 

Після цих виборів кожен українець вкотре зрозуміє, що ніякими виборами нічого в державі не зміниться, і в суспільстві будуть визрівати революційні настрої. Всі знають, що Порошенко краде ще більше, ніж Янукович; що БПП визбирав усіх можливих і неможливих регіоналів; що нам потрібна національна революція, і не такого типу, як Майдан, а така, яка реально змінить ситуацію в цій державі; більшість військових середньої і рядової ланки (ясно, що куплені генерали не будуть про це говорити) говорять про Хунту (Військовий переворот). Зрозуміло, що щось в нашій державі відбудеться, і ми стоїмо на порозі дуже великих і грандіозних подій, які можуть реально змінити не просто обличчя України, а й геополітичну обстановку Європи і, мабуть, цілого світу. Українцям треба просто єднатися, щоб перемогли ми, а не світова олігархічна банда чи навіть наша невелика українська олігархічна банда. Єднатися треба не в тих партіях, в які зараз всі сунуть, а в різних націоналістичних і патріотичних організаціях: як мінімум для того, щоб проводити пропагандивну і роз’яснювальну роботу, як максимум – об’єднуватись у військові силові підрозділи, які нашій країні дуже потрібні, тому що війну ніхто не відміняв. Нинішній режим Порошенка-Авакова просто сторгувався з москалями, продаючи наший суверенітет. Інакше, ніж військовим шляхом, ми не вийдемо з-під контролю Москви
Отже, кожен робить висновок сам: чи йти на вибори, чи не йти, але якщо йти, то ні в якому разі не голосувати за антидержавні партії. Ми не йдемо на вибори і закликаємо готуватись не до виборів, а до революції, тому що реально змінити становище в нашій державі зможе тільки національна революція, і перемогти ворога зовнішнього зможемо тільки тоді, коли поборимо внутрішнього ворога.

 

– Чи планує ПС в майбутньому знову брати участь у виборах? Що має змінитись, щоб це відбулось?

 

– У виборах перемагають не партії, а олігархи, які їх фінансують. Тому ПС в майбутньому буде боротись парламентаристськими методами чи просто брати участь у виборах лише в тому випадку, коли кардинально змінимо існуючу систему, або коли бачитимемо реальні шанси зайняти вагоме місце всупереч цій системі. Якщо ми усунемо диктат олігархату і капіталу в нашій державі, позабираємо в олігархів контроль над передвиборчою агітацією або законодавчо врегулюємо це питання, тоді зможемо говорити про участь ПС у виборах. Ми не хочемо “засунутись рилом в корито до інших свиней”, ми хочемо побудувати на тому грунті щось якісно інше від того, що будували до цього часу. Насправді ніхто нічого не будував, більшість виродків, які на біллбордах, лізуть в ради не для того, щоб щось змінити на користь громади. Я не говорю про всіх, є дуже багато нормальних порядних людей, які балотуються. Але це окремі люди, я боюсь, що та система просто зробить їх такими, як і всі решта. Тих, хто все ж таки йде на вибори і налаштований щось міняти, я закликаю з першого дня перебування у владі гуртуватись і створювати різні неформальні групи по відстоюванню інтересів громад. Таких людей ми будемо обов’язково підтримувати, якщо вони будуть відстоювати інтереси громад, незалежно від того, від якої партії вони пройдуть в місцеві ради. Якщо навіть хтось з провладних буде боротись, наприклад, проти незаконної забудови парків, озер, відстоювати інші речі, які корисні для української громади, то ми будемо ці речі підтримувати. В нас є концепція ставлення до влади: з владою ми доти, доки влада діє в інтересах народу. Тому кожен з тих депутатів, який пройде, буде владою, відповідно, доки він буде діяти в інтересах народу, доти ми будемо йому допомагати і всіляко підтримувати.

 

– Чому поширюється інформація, що дехто з ПС йде на вибори від Свободи?

 

– Той, хто хотів, розібрався з тим питанням. Для тих, хто не розібрався, буквально кілька слів. Після репресій, які почалися проти Свободи, ПС в обличчі Провідника Дмитра Яроша заявив, що ми готові простягнути руку для Свободи, незважаючи на ті розбіжності, які між нами є. Але ніхто не говорив, що йдеться про якесь об’єднання. Тягнибок на з’їзді заявив про те, що буде зустрічатися з Ярошом і пропонувати участь ПС у виборах через списки Свободи. Наскільки я знаю, зустріч відбулася. Рішень з’їзду ніхто не міняв, тобто члени ПС як не йшли на вибори, так і не йдуть. Зустріч відбувалась швидше для того, щоб спланувати спільні дії в боротьбі з режимом внутрішньої окупації і в боротьбі за визволення наших політв’язнів. В режиму Порошенка політв’язнів суттєво більше, ніж було в режиму Януковича: якщо Янукович посадив кілька десятків патріотів, то Порошенко вже кілька сотень, і кількість їх росте; кількість добровольців, які сидять по тюрмах, колосальна. Отже, Свобода з ПС не об’єднались в одну організацію; об’єднання в силу різних обставин не буде – не чекайте цього. Але націоналістичний рух повинен координувати свою діяльність, шукати максимальні точки дотику між націоналістичними організаціями для того, щоб відстоювати національні інтереси. Такі точки дотику Ярош з Тягнибоком знайшли, і я так розумію, що найближчим часом побачимо конкретні кроки співпраці між нашими організаціями, але виключно там, де буде реальна користь для націоналістичної революційної боротьби. Ніхто з нашої організації не буде йти на вибори ні списках Свободи, ні в списках інших партій. Якщо вам якийсь кандидат говорить що він з ПС, то це брехня, повідомляйте нам і він буде покараний.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: