“Обласна влада не закриватиме храми”: Негода про позицію щодо московського патріархату

Опубліковано:
21 Жовтня, 2024 о 11:11
"Обласна влада не закриватиме храми": В’ячеслав Негода про позицію щодо московського патріархату
Негода про УПЦ. Фото ОВА.

Начальник Тернопільської ОВА В’ячеслав Негода разом із першим заступником Степаном Куйбідою презентували основні напрями розвитку Тернопільської області. Під час зустрічі з медіа також обговорювали проблему московського патріархату в регіоні.

– Відповідно до Конституції, держава і церква мають бути відокремленими. Як державний орган, ми не маємо права втручатися в діяльність церков. Це загальносвітова практика. Проте, коли виникають конфлікти, що можуть привернути увагу навіть на міжнародному рівні, необхідно реагувати обережно й толерантно, – зазначив Негода.

Водночас він висловив обурення тим, що окремі жителі області підтримують російську церкву.



– В умовах російської агресії не повинно бути місця для тих, хто підтримує цю країну, будь то економічно, фізично чи духовно. Представники московського патріархату на Тернопільщині духовно поєднані з тими, хто благословляє війну проти України, – наголосив Негода. – Чому наші люди все ще відвідують ці храми? Це питання, яке має вирішуватися не лише на рівні влади, а й через усвідомлення самих людей. Ніхто не змінює їхню віру в Бога.

За словами Негоди, припинення діяльності московського патріархату на Тернопільщині – це, насамперед, відповідальність громади, яка повинна зрозуміти, що ця структура вороже налаштована до України.

– Обласна влада навряд чи прийме рішення про закриття храмів. Це не робиться одноосібно. Вирішувати повинні самі люди. Як можна оплакувати наших загиблих воїнів і при цьому ходити до церкви, яка належить до московського патріархату? – підсумував Негода.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #негода, #обласна рада, #УПЦ МП
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: