Обіцяв – виконуй! Коли тернопільський нардеп згадає про Лавру? (ВІДЕО)

Опубліковано:
27 Грудня, 2014

Верховна Рада України діє в “злагодженому коаліційному” режимі. За якість роботи усіх говорити не будемо. Хочеться ж зупинитись на роботі наших тернопільських нардепів.

 

Попри те, що більшість з них вперше носять “звання” нардепа, проте до цього теж поза політикою не сиділи і “насіяти обіцянками” місцевому населенню.

 

Так, Степан Барна, будучи депутатом Тернопільської облради постійно піднімав питання про Почаївську Лавру, яку Уряд Януковича на 49 років передав у безоплатне користування УПЦ МП.

 

Саме Барна не те, що піднімав дану проблематику, навіть свого часу збирав людей на акції, аби відстояти святиню. Проте, як виявилось, це було ніщо інше, як популізм. Бо, ставши нардепом, маючи політичну більшість у Верховній Раді, можна було б уже давно подати усі необхідні документи в Кабмін.

 

Але Барна навіть не згадує про обіцянки. Все, за що “бив себе в груди” на Тернопільщині, раптом розвіялось у парламенті…

 

Та зараз, під час війни, це питання дуже актуальне.

 

“Почаївська лавра є унікальним феноменом, оскільки в українському оточенні існує духовне середовище, яке не просто є прихильником ідей «русского міра», а й агресивно відстоює найбільш консервативні постулати цієї концепції. Братія монастиря відома своєю ідеологічною консервативністю.”,- наголошує релігієзнавець Андрій Юраш на сайті “Радіосвобода”.

 

Так, Верховна Рада зараз більше “печеться” бюджетом на 2015 рік, але питання віри, особливо на Тернопільщині завжди залишиться одним із головних.  “Львів Тернопіль щоДенно” надіється, що  Барна таки згадає, що обіцяв, бо інакше навіщо нам такий нардеп?

   



 

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #народний депутат, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #почаївська лавра, #степан барна, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: