Ну як же так? Хіба можу я йому вставити свої мізки? – батько про сина терориста (ФОТО)

Опубліковано:
9 Грудня, 2014 о 20:39

Сім’я та односельці нинішнього ватажка терористичної організації “ЛНР” Ігоря Плотницького, що виріс на “бандерівській” Буковині, шоковані вчинками свого земляка.

 



Про це заявив Олександр Якимчук, один із мешканців  селища Кельменці Чернівецької області, де виріс Плотницкий. Якимчук добре знав батьків ватажка “ЛНР”, повідомляютьПатріоти України.

 

За його словами, батько терориста, людина віруюча, не може зрозуміти, як його син міг вибрати долю злочинця. “Батько глави «ЛНР» – людина віруюча, ходив до церкви, ніде і ніколи не бешкетував. Сім’я Ігоря Плотницького ніколи не була проросійською. Коли все почалося на сході, його батько прийшов до мого зі сльозами на очах … Казав: “Ну як же так? Хіба можу я йому вставити свої мізки?”, – розповів Якимчук.

За його словами, до того, як на сході України почалися бойові дії і ще до того, як Ігор Плотницкий засвітився в цих подіях не просто як безпосередній учасник, а як їх призвідник, його колишні земляки нічого поганого ні про нього, ні про його сім’ю , сказати не могли.

 

 

Односельці Плотницького досі вважають, що він примкнув до терористів або за гроші, або тому, що його “завербували”. Марія Мельник, яка викладала ватажкові “ЛНР” українську мову та літературу, розповіла, що була шокована діяльністю колишнього учня, коли про неї дізналася.

 

 

“Для мене це стало таким шоком … Я ж намагалася прищепити учням любов до України, грунтуючись на фактах, на прикладах, на емоціях. І коли я дізналася, що він став одним з лідерів «ЛНР» … Це така ганьба. І для мене особисто , і для нашого закладу “, – поскаржилася вона.

 

 

За словами вчительки, діяльність Плотницького вона сприймає як особисту трагедію і не може виправдовувати тим, що після закінчення військового училища (в 1987 році) він постійно проживав на сході України, “де шельмували все українське”. “Адже коріння його звідси. Чи то його завербували там, чи то він діє за гроші”, – припускає вона.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: