НБУ за місяць продав 14 тон золота

Опубліковано:
24 Листопада, 2014 о 10:45

Обсяг золота в міжнародних резервах Національного банку за місяць скоротився на третину – з 40 тонн до менш ніж 26-ти. Про це свідчить статистика НБУ.

На кінець вересня вартість золота оцінювалася в 1,57 мільярда доларів, а на кінець жовтня – в 989 млн. При цьому його вартість на міжнародних ринку залишилася практично незмінною – 1200 доларів за тройську унцію (близько 31 грама).



Рекордний обсяг золота в доларовому еквіваленті у НБУ був наприкінці 2012 року. На початок жовтня 2012-го він досягав майже 2 мільярдів доларів. При тодішніх високих цінах це було приблизно 35 тонн.

Нагадаємо, що в цілому міжнародні резерви Національного банку становлять близько 12,6 мільярда доларів. За останній місяць вони скоротилися майже на 4 мільярди доларів через активного продажу валюти на міжбанківському ринку, виплатами по боргах “Нафтогазу України” і його зобов’язаннями перед постачальниками газу з Європи.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: