Назви закладів у Тернополі хочуть «українізувати»

Опубліковано:
2 Лютого, 2015 о 08:38

На останньому засіданні сесії Тернопільської міськради депутатами було прийнято звернення до ВР із просьбою про внесення змін у законодавство щодо багатомовності назв вивісок.

 



На думку місцевих депутатів, назви закладів іноземною мовою не що інше, як «данина моді». Поки ж українські закони дозволяють встановлювати вивіски на будь-якій мові, тому, кажуть у мерії, зміни потрібні на законодавчому рівні, в іншому випадку дієвого впливу на підприємців просто не існує.

 

– Багато тернопільських бізнесменів помилково вважає, що назва англійською приваблює потенційних клієнтів більше, – каже очільник управління стратегічного розвитку міста Юрій Дейнека. – Раніше схоже рішення про те, аби називати заклади українською було внесено у Правила благоустрою Тернополя. Однак, без законодавчого підґрунтя воно носить радше рекомендаційний характер.

 

Попри це, усі вивіски «українізовувати» не будуть. У документі, направленому до парламенту йдеться про те, що стусуватимуться такі зміни лише невеликих закладів торгівлі і побуту. Справа в тому, що багато магазинів є мережевими (українські та міжнародні), котрі вже мають зареєстрований товарний знак та мають відповідні сертифікати. Саме тому, таких закладів запропоновані депутатами зміни торкнутися не мають.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: