Найбільше територіальних громад в Україні утворилось на Тернопільщині – Степан Барна (Відео)

Опубліковано:
25 Вересня, 2015 о 22:13
Найбільше територіальних громад в Україні утворилось на Тернопільщині. Про це повідомив голова облдержадміністрації Степан Барна.

 



Степан Барна, голова Тернопільської ОДА: «Ми займаємо перше місце в Україні по кількості новосформованих 26 громад і, відповідно, займаємо, в моєму розумінні, найбільше можемо претендувати на можливість підтримки, технічної підтримки громад збоку уряду України, а також міжнародної технічної допомоги для новостворених громад».

 

Ще зовсім недавно Тернопільщина була пасла задніх щодо затвердження перспективного плану розвитку громад – необхідного рішення так і не змогла прийняти обласна рада. Відтак, у ситуацію були змушені втрутитись народні депутати.

 

Сергій Власенко, голова комітету з питань місцевого самоврядування: «Тернопільська область була одною із двох областей де не був затверджений перспективний план. Саме тому Верховна Рада була змушена прийняти закон 3008 в подальшому ЦВК прийняло рішення допустити до виборів лише 26 із 35 об’єднаних громад».

 

Об’єднані громади у рамках децентралізації отримають не тільки більше владних повноважень, а й можливість ефективніше розпоряджатись власними коштами.

 

Олександр Дехтярчук, голова підкомітету з питань місцевого самоврядування: «Вже з 1 січня цього року, попри ту критику, яку ми чули в прийнятті бюджету серед ночі всі депутати які голосували за бюджет, великі міста, міста обласного значення отримали великі переваги: це прибутковий податок громадян, це акцизний збір, попри недоліки його адміністрування, попри інші проблеми ми чуємо як багато мерів міст говорять про велетенські досягнення в умовах війни про перевиконання».

 

 

Репортер – Степан Гречківський, камера – Анатолій Віцемішин, відеомонтаж – Віталій Цицура.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: