Навчання військових психологів з багатьох областей відбулись у Тернополі

Опубліковано:
27 Листопада, 2015 о 19:43

Як правильно підготувати військовослужбовців для служби в армії та виконання бойових завдань? Це питання стало головною метою організації інструктивно-методичних занять. Їх організували для психологів із військових комісаріатів Тернопільської та шести сусідніх областей. А відбувались навчання в обласному військовому комісаріаті.

 



На Тернопільщині та в Україні загалом бракує кваліфікованих військових психологів. Адже більшість із тих, що працюють у військкоматах – цивільні. І їм потрібна відповідна професійна підготовка. Поліпшити ситуацію якраз і покликані заняття, які тривали в Тернополі всього один день. Із всіх психологів, присутніх на заняттях, 12 працюють у Тернопільських військкоматах.

 

Заняття проводив київський психолог Віктор Мозговий, який безпосередньо працює з військовими та їхніми родинами. На його думку, якщо бійці налаштовуються на результат, то психологічний стан у них поліпшується. «Люди сприймають набір в армію, ніби їх гонять, як скотину на м’ясокомбінат. Це грубе порівняння, але, на жаль, це так… Ми повинні зняти цей страх перед мобілізацією, страх перед смертю, страх перед невідомістю… І, навіть, якщо у неї постає загроза життю, – у свідомості сформовується «картинка», заради чого він воює – заради дітей, створення сім’ї, то він робить усе, щоби повернутися», – розповів кандидат психологічних наук, президент Асоціації Психодрами України Віктор Мозговий.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: