Навчалися неврологи Тернопільщини

Опубліковано:
14 Грудня, 2014 о 13:07

Аби підвищити свій фаховий рівень 10 грудня 2014 року на базі Тернопільської обласної комунальної клінічної психоневрологічної лікарні на перевчастих курсах навчали лікарів-неврологи Тернопільщини.




Даний захід проведений згідно плану основних організаційних заходів департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації на цей рік.

 

Про сучасні погляди на діагностику та лікування ішемічної хвороби мозку з точки зору судинного хірурга детально розповів президент Асоціації судинних хірургів України, професор Львівського національного медуніверситету Ігор Кобза.

 

Відомий хірург, завідувач відділу хірургії судин Львівської обласної клінічної лікарні, завідувач кафедри шпитальної хірургії/хірургії № 2 Львівського медичного університету зауважив, що “у структурі судинних захворювань головного мозку провідне місце займають гострі ішемічні порушення мозкового кровообігу (80–85 %)”.

 

Присутні заслухали доктора медичних наук, професора, завідуючу кафедри неврології, психіатрії, наркології та медичної психології ТДМУ імені І.Я. Горбачевського Світлану Шкробот, яка доповіла про гостру гіпертонічну енцефалопатію.

 

Про те, яким чином надавати допомогу хворим з гострими розладами мозкового кровобігу розповіла головний позаштатний спеціаліст-невролог департаменту охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації Людмила Колеснікова. Вона коротко охарактеризувала стан надання такої допомоги в області за 9 місяців 2014 року.

 

Прес-служба ДОЗ ТОДА

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лікарня, #неврологи, #неврологія, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: