Наслідки атаки росії по Тернополю: у повітрі у 10 разів перевищення вмісту хлору

Опубліковано:
20 Серпня, 2024 о 15:08
Наслідки атаки росії по Тернополю
Пожежа у Тернополі. Фото TeNews

У Тернополі та прилеглих районах зафіксували значне перевищення рівня хлору в повітрі — від 4 до 10 разів вище норми. Це сталося після пожежі на паливному резервуарі, яка виникла в ніч на 20 серпня внаслідок удару ворожого дрона. Мешканців Тернополя та сусідніх сіл закликають залишатися вдома.

Фахівці Тернопільського обласного центру контролю та профілактики хвороб зафіксували підвищений рівень хлору в 7 з 10 контрольних точок. Хлор, який виділяється при згорянні нафтових продуктів, є важчим за повітря, тому осідає в низовинах. Спочатку ці шкідливі сполуки піднімалися в атмосферу разом із димом, а тепер починають осідати, що призводить до їх накопичення, пояснила головна санітарна лікарка Тернопільщини Оксана Чайчук.



«При нормі 0,1 міліграма на кубічний метр, ми зафіксували перевищення від 0,4 до 1,01 міліграма на кубічний метр, що перевищує норму в 4-10 разів», – зазначила Чайчук.

Мешканцям рекомендується обмежити перебування на вулиці, закрити всі вікна та двері в приміщеннях і перекрити вентиляційні отвори. Якщо з’явиться запах диму, вікна та двері слід завісити мокрими простирадлами або тканиною, щоб запобігти проникненню хлору. Батькам радять забрати дітей із дитячих садків, а керівництву дошкільних закладів – тримати дітей всередині приміщень із закритими вікнами та дверима.

Також містянам рекомендується уникати водойм і басейнів, оскільки хлор осідає в низовинах, утворюючи небезпечні сполуки соляної кислоти при взаємодії з водою.

Довідка:

Для того, аби мінімізувати шкоду від хімічно небезпечних речовин, фахівці радять дотримуватися наступних правил:
✔️обмежити перебування на відкритому повітрі;
✔️закрити вікна та вентиляційні отвори в будинках;
✔️розвісити змочені водою простирадла або тканину на вікнах;
✔️пити велику кількість рідини.

Дим і звуки вибухів у Тернополі: просять зачинити вікна та залишатися вдома

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #атака росії, #вибух у тернополі, #пожежа у тернополі, #хлор
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: