Нардеп з Тернопільщини увійшла до списку 100 світових мислителів

Опубліковано:
1 Грудня, 2014

Новообраний народний депутат України Ганна Гопко, дитячі роки якої пройшли на Тернопільщині, увійшла до списку 100 провідних світових мислителів.

 

Про це повідомляє на своєму веб-сайті політичне об’їдання «Самопоміч».

 

Ганна Гопко номінована у рубриці «Захисники» американського журналу «Foreign Policy» («Міжнародна політика»), як пояснюють організатори – це ті, хто ризикнув всім, щоб боротися за те, у що вони вірять.

 

«Щороку наш список провідних світових мислителів згадує тих, хто втілив свої ідеї в життя, вплинувши на мільйони людей в усьому світі», – Девід Роткопф, редактор і гендиректор видання «Foreign Policy» («Міжнародна політика»). «Це шанс показати хто і що є рушійною зміни сьогодення і як визначатиметься завтра», – додав він.

 

Як зазначають автори, цьогорічний рейтинг присвячений подіям, які порушили світовий порядок – як на краще так і на гірше: «у рік, коли Росія анексувала Крим, а Ісламські держави надали нове визначення поняттю тероризму, група індійських учених і інженерів показали світу як відправити космічний корабель на Марс за бюджетні кошти, японський натураліст продемонстрував, як дерева можуть бути використані для пом’якшення найгірших наслідків зміни клімату».

 

Серед інших учасників рейтингу: до тих, що «приймають рішення» номінували Канцлера Німеччини Ангелу Меркель; лауреати, які «кинули виклик нормам і перетасували колоду звичного порядку» журналіст Кара Суішер, і Джошуа Вонг, лідер студентських протестів у Гонконзі; до «Цілителів» віднесли таких лікарів як Кевін Уейл і Ларрі Цейтлін, що створили ZMapp – великий прорив для лікування лихоманки Ебола. Є також категорія «агітаторів», сюди ввійшли терористичні лідери, ідеологи та підступні фінансисти, в тому числі, президент Росії Володимир Путін.

 

Дитячі роки Ганни Гопко пройшли у смт Підволочиськ Тернопільської області де вона закінчила Підволочиську школу №2 І-ІІІ ступенів (зараз гімназія імені І. Франка).

 

Тут, ще навчаючись у дев’ятому класі школи, вона робила свої перші кроки в екологічній журналістиці на сторінках районної газети “Гомін волі”. У Підволочиську Ганна закінчила музичну школу по класу фортепіано, ходила на танці, відвідувала гуртки з гандболу, баскетболу. У 1998 році була визнана одним з молодіжних лідерів Тернопільської області.

 

На позачергових виборах до Верховної України, 26 жовтня 2014 року, обрана народним депутатом за списками політичної партії «Самопоміч».

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ганна гопко, #депутат, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #самопоміч, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: