Нагородили кращих студентів Тернопільщини

Опубліковано:
17 Листопада, 2014 о 15:56

З нагоди Міжнародного дня студента у приміщенні сесійної зали Тернопільської обласної ради відзначили кращих студентів області. В урочистій церемонії взяли участь заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра, голова обласної ради Василь Хомінець, директор департаменту освіти і науки обласної адміністрації Любомир Крупа, викладачі та студенти вишів області.

 



Грамоти від Тернопільської облдержадміністрації та обласної ради отримали 30 студентів вищих навчальних закладів Тернопільщини, департамент освіти і науки відзначив 24 кращих студентів.
 
«Ми ставили перед собою завдання  нагородити не лише тих студентів, які справляються у навчанні, хотілось відзначити тих, хто активний у громадському житті, – наголосив Леонід Бицюра. –  Адже саме небайдуже студентство завжди першим реагує на суспільну несправедливість та намагається подолати її. Згадаємо Революцію на граніті, Помаранчеву та Революцію Гідності, річницю якої незабаром відзначатимемо. Все починалось з ініціативи студентів. Без молоді, її завзяття та життєвої енергії суспільство погасне».

 

Леонід Олексійович підкреслив важливість навчання  та саморозвитку у молодому віці.
 
«Найбільша інвестиція, яку ви можете зробити для свого майбутнього –добре навчатись задля втілення своїх ідей  та задумів у подальшому житті, – продовжив заступник голови. – Бажаю вам, дорогі студенти, знайти себе, бажаю, щоби ваше покоління зробило те, чого не могли попередні. Утвердіть українську державу, вселіть віру та надію в українську спільноту, відродіть потугу і силу української нації».

 

З вітальним словом до студентства звернувся директор департаменту освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Любомир Крупа: «Ви є молода генерація, яка двигає та контролює старше покоління. Завдяки вашій громадянській позиції вдалося здійснити в Україні те, у що ніхто не вірив – подолати попередню владу. І хоча зараз складна соціальна та економічна ситуація і за вашим розумом полюють іноземні селекціонери, залишайтесь патріотами своєї держави. Присвятіть свої знання та вміння Україні, її  розвитку та процвітанню».

 

Довідково: Міжнародний день студентів був заснований у 1941 році в Лондоні на світлу пам’ять загиблих студентів Чехословаччини, котрі 17 листопада 1939 року вийшли на протест проти гітлерівської окупації та були розстріляні, або арештовані.
 
На сьогоднішній день у вищих навчальних закладах області навчається 44,9 тис. студентів.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #студенти, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: