Надзвичайний сад створений руками тернополянки (ФОТО)

Опубліковано:
24 Листопада, 2014 о 16:22

Незвичайний сад руками тернополянки Христини Осідач надихає, адже дивлячись на її роботи, розумієш, що таланту і бажання творити дивовижні вироби їй не позичати. Оригінальні дерева з бісеру, тканини, ниток, кави, ліски, а також блокноти, листівки, та унікальна домашня випічка з неординарним дизайном – ще не все, чим дивує дівчина.




      Навчаючись в Академії друкарства у Львові, Христина зрозуміла, що це саме те, що їй подобається. Приходячи з роботи та сідаючи за улюблену справу, обклавшись оздоблювальними матеріалами,  голова в ідеї, а руки в клеї, відволікатись від проблем.

 

      – На уроках образотворчого мистецтва, я ніколи не любила ліпити чи малювати, оскільки в школі завжди давали стандартні завдання, які не подобались мені і виконуючи їх було дуже скучно і не цікаво. Знаєте, я себе почувала, як милий Ейнштейн, який не приділяв надмірної уваги математиці та фізиці, так само і я у свої шкільні роки, – тільки мистецтву, – розповідає Христя.

 

 

Творчість завжди іде від душі


      – Любов до улюбленої справи доводиться відкладати на ніч, – зізнається Христина. – Закінчивши навчання, я пішла працювати в рекламну агенцію, де основною моєю роботою єрозробка дизайну фірмового стилю підприємства, різноманітних сайтів, візуальної реклами тощо.

 

      – Як тільки з’являється вільний час, я берусь за справу. Спочатку втілюю на папері свою ідею, малюю її, а потім підбираю матеріал та берусь за роботу. У моїй невеличкій колекції є чимало виробів, – хвалиться Христя. – Блокноти, різноманітні листівки, як кажуть кожному до смаку. Є різні види флористичних дерев.Працюючи над своїми роботами, я занурююсь в світ мрій, відволікаючись від буденних справ та рутинної роботи, отримуючи задоволення від результату.

   

   За словами Христини, натхнення до творчої роботи приходить не часто, адже щоб створити щось гарне та цікаве, потрібні емоції, які зазвичай з’являються після незвичайних подій у житті, наприклад незабутньої поїздки чи спілкування з новими людьми.

 

      – Я б хотіла займатись суто художнім мистецтвом, – хенд мейдом. В голові купа ідей, проте реалізувати їх складно, оскільки важко дістати хороші матеріали для роботи, тому приходиться виходити з того, що є, а якщо й є вартісне оздоблення то його ціна в десятки разів перевищує собівартість. Дуже часто переді мною постає запитання: “То що ж Христя, купимо матеріал для нового деревця, чи собі штани?”, – розповідає дизайнер.

 

 

      Батьки до Христининого захоплення відносяться скептично, мовляв “тобі не пригодиться це в житті, облиш цю марну справу”. Коханий хлопець навпаки, підтримує її, ба, навіть дає поради, розуміючи, що творчі люди повинні реалізувати себе в улюбленій справі.

      – Бувало просинаюсь серед ночі і давай за роботу. Та це було ще у студентські роки, коли не було проблем, турбот, і все чим могла бути забита моя голова – це ідеями. Якого коляру зробити листівку? Що взяти за основу? Який матеріал придбати?.. Правда було чимало нарікань з боку батьків, проте зараз цього всього немає, дається в знаки втома, оскільки працювати доводиться практично весь день, тому в ночі я відпочиваю, сплю “без задніх ніг”.

 

      Кажуть, в дизайнерів дуже тонка душевна організація, буває так, що розпочавши нову роботу, людина не може її завершити. Та за словами Христини, якщо вона не може налаштуватись на творчий ритм, краще цим зайнятись потім.

 

      – Зазвичай усі мої роботи знаходять собі місце в моєму ж домі, – каже Христя, пояснюючи це тим, що зараз люди не хочуть платити за ручну роботу, оскільки вона не є дешевою. Проте кошти, які потрачені на матеріали цілком виправдовують ціну. Тому багато хто вирішує піти на ринок чи в якийсь магазинчик та придбати набагато дешевший подарунок.

 

     Буває, Христя візьметься за випічку. Проте підходить до цього з точки зору дизайну, адже кожна випічка повинна бути не лише смачною, але й апетитно виглядати.

 

 Дизайнерська випічка


      – Я затята кулінрка, – сміється Христя. Мені подобається пекти. Останнім часом  випікаю кепкейки. Шукаю основу, яка була б найсмачнішою. Якщо переглянути зображення в Інтернеті, то побачимо, що існує сотні різних видів кепкейків, тому, так як я дизайнер, мені легко поєднати свої художні здібності з кулінарією, таким чином робити дизайнерські випічки. Проте кулінарія також вимагає певних вмінь та навичок, якщо ж говорити тільки про оформлення випічки, то я готова взятись за справу.

 

      Говорять, що життя як лід, коли ітимеш маленькими кроками, є можливість далеко зайти, якщо ступати великими, то можна впасти, і справді, бо до всього найбільшого потрібно йти не поспішаючи. Найважливіше для талановитої людини – не розгубити свій талант, а навпаки, давати більше емоцій та натхнення для реалізації своїх задумів.

 

      Талановитий дизайнер, любитель випічки та прикладного мистецтва, Христина хотіла б відкрити невеличку дизайнерську студію по хенд мейду, а також займатись оформленням різноманітних свят, урочистих подій. Дівчина впевнена, щоб здійснити мрії, потрібно хоч інколи відправлятись у мандри, відвідуючи різні куточки світу, адже саме тоді приходить натхнення.

Оксана Петрів

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дизайнер, #новини тернопільщини, #осідач, #ручна робота, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: