На весіллі отруїлись самогоном, а чоловіку дали три роки за червоний прапор

Опубліковано:
24 Жовтня, 2015 о 17:23

Поради щодо еміграції до Уругваю, повідомлення про суд над комінстом у Бережанах і про те, як усе весілля включно з молодою отруїлося самогоном, друкували галицькі газети у жовтні 1932-1933 років.

 

Еміграція до Уругваю



Досі могли їхати до Уругваю ті особи, які мали звідтам завізвання. Нові постанови уругвайського уряду уневажнюють всі дотеперішні дозволи, за виїмком пасажирів, що їдуть І кл. Інші емігранти… можуть дістати дозвіл на вїзд, коли дістали з Уругваю контракт праці.

“Діло”, 8 жовтня 1932 року

 

Затроєне весілля

В Новосілках острівської громади затроїлося самогоном підчас весілля пятеро осіб. Один із них, 56-літний Францішок Козловський умер по дорозі до шпиталю. Між затроєними находиться теж “молода” Анна Андручківна.

“Діло”, 9 жовтня 1933 року

 

За комуністичний прапор

Суд присяглих в Бережанах засудив Василя Благого, стрижія із Залужа, якого громадська варта зловила в ночі на 1 травня цего року, як вивішував на дереві біля церкви комуністичний прапор, на три роки вязниці.

“Діло”, 10 жовтня 1933 року

 

Обікрали почту

З почтової агенції в Тлустенькім повіту Тернопіль вкрали в ночі злодії 160 золотих готівкою, вартісний лист на 300 золотих і почтові значки (марки – ред.) на суму 220 золотих.

“Діло”, 10 жовтня 1933 року

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: