На тернополян чекає ще одне масштабне подорожчання електроенергії

Опубліковано:
24 Серпня, 2015 о 14:30
З 1 вересня на тернополян чекає другий етап підвищення тарифів на електроенергію – в середньому ціни зростуть на 23% в порівнянні з нинішнім тарифом. Про це йдеться у постанові Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

 



Згідно з постановою, з 1 вересня ціни в середньому підвищаться до 62,8 коп. за кВт-год, що на 23% більше в порівнянні з чинним тарифом.

 

Зокрема, для населення, яке споживає до 100 кВт-год (150 для сільської – місцевості), в тому числі, що проживає в будинках, обладнаних кухонними електроплитами, тариф зросте на 25% і становитиме 45,6 коп за кВт-год.

 

Тариф для населення, яке споживає від 100 до 600 кВт-год електроенергії на місяць, збільшиться на 25% і складе 78,9 коп за кВт-год.

 

На 5% зросте тариф для населення, яке споживає понад 600 кВт-год електроенергії на місяць. Згідно з постановою НКРЕКП, ця категорія споживачів з 1 вересня буде платити 147,9 коп за кВт-год.

 

Тариф для багатодітних, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу незалежно від обсягів споживання електроенергії зросте на 25% і становитиме 45,6 коп за кВт-год. За такою ж ціною будуть оплачувати електроенергію мешканці гуртожитків, які підпадають під визначення «населення, яке розраховується з енергопостачальною організацією за загальним розрахунковим засобом обліку».

 

Тариф для населення, яке розраховується з енергопостачальною організацією за загальним розрахунковим засобом обліку та об’єднане шляхом створення юридичної особи, крім гуртожитків, з 1 вересня становитиме 78,9 коп. за кВт-год, що на 25% вище в порівнянні з нинішніми цінами.

 

Згідно з постановою НКРЕКП, такі тарифи будуть діяти в період з 1 вересня 2015 по 1 березня 2016 року, після чого ціни знову піднімуть в середньому до 77,3 коп за кВт-год, або на 23% в порівнянні з вересневим тарифом.

 

Нагадаємо, перший етап підвищення тарифів припав на квітень 2015 року – тоді ціни зросли в середньому до 51,2 коп за кВт-год, або на 45,2%. В цілому тарифи на електроенергію будуть підвищуватися в п’ять етапів, останній зростання заплановано на 1 березня 2017 року, коли середня ціна складе 122,77 коп за кВт-год.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: