На Тернопіллі у найближчі вихідні проведуть два фестивалі

Опубліковано:
4 Травня, 2016 о 07:51
Фестивалі пройдуть у рамках відзначення Днів замків. 

 

 



7, 8 і 9 травня прийматиме гостей Бережанський замок. Там відбудеться українсько-угорський фестиваль «Ференц-фест»,присвячений князю Трансильванії Ференцу Ракоці ІІ. У 1707 році в Бережанах він, як керівник антигабсбурзької національно-визвольної війни угорського народу, проголосив відозву, яка стала початком боротьби угорців за незалежність. До участі у фестивалі запрошені угорці із міста Берегово Закарпатської області, делегації з Угорської республіки, представники дипломатичних відомств. Передбачені пізнавальна, розважальна, спортивна, концертна, дитяча, кулінарна програми. 7 травня о 16.00 в рамках фестивалю відбудеться доповідь-лекція про сучасну угорську літературу, а о 20.00 – лекторій «Конституційні витоки» за участю народних депутатів Тараса Юрика та Василя Брензовича. 8 травня о 13.00 на площі перед ратушею відбудеться інсценізована костюмована зустріч гостей фестивалю і під супровід духового оркестру всі відправляться до Бережанського замку. Там, під час відкриття фестивалю буде урочисто зачитано відозву Ференца Ракоці ІІ угорською та українською мовами. О 15.00 в замку розпочнеться концертна програма із музично-танцювального марафону «Чардаш-рондо» та майстер-класу для бажаючих навчитися танцювати чардаш. У концертній програмі також візьмуть участь дорослі і дитячі колективи з Берегово, Бережан, Козови. Буде ще стрільба з лука, фотографування в історичних костюмах від театру Олени Різник, майстер-класи з писанкарства. І все це під аромати угорських та українських страв.

 

У неділю, 8 травня, відбудеться ряд подій і в Збаражі: Свято замку, Всеукраїнський фестиваль “Козацька слава”, святкування Дня міста та Відкриття обласного туристичного сезону «Мандруємо замками Тернопілля». Розпочнеться святкування о 9.00 в Забразькому замку із перегляду конкурсної програми Всеукраїнського фестивалю “Козацька слава”, яка триватиме до 13-ої години. О 14.00 стартує головна частина урочистостей – концерт, фестивалі «Вареник-фест» та «Капусняк-фест», презентація туристичних фірм та агенцій регіону, показові виступи клубу історичної реконструкції “Збаразька дружина”. Працюватимуть дитячі майданчики та атракціони, козаки частуватимуть гостей кулешею.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: