На Тернопіллі бійців АТО реабілітуватимуть… на плоті (Відео)

Опубліковано:
28 Травня, 2015 о 15:00

Рекреаційно-просвітницький сплав Дністром проведуть цього літа для демобілізованих військових та волонтерів тернопільські підприємці.

 



Три місяці унікальна конструкція із пластикових пляшок дрейфуватиме вздовж мальовничого каньйону Дністра. На ній відпочиватимуть одночасно від дванадцяти до п’ятнадцяти осіб. Протягом мандрівки воїнів знайомитимуть із принадами Дністровського каньйону на території Тернопілля та сусідніх областей.

 

– Ми повинні допомогти реабілітуватися тим людям, які повертаються зі Сходу. Це люди із порушеною психікою, інколи з каліцтвами, – прокоментував мету мандрівного табору ресторатор Михайло Гросуляк. – Ми повинні робити воїнам усі можливі послуги.

 

Стартуватиме унікальний сплав у місті Галич. Перший заплив триватиме три тижні і завершиться у Хотині. Під час дрейфу на плоту проведуть кілька ротацій. Так, перший екіпаж з п’ятнадцяти людей плистиме менше тижня. По дорозі їх замінять нові реабілітанти. Сумарно сплавитися зможе близько 45 осіб.

 

– З 1 по 21 червня буде три або чотири зміни відпочивальників. За принципом маршрутки, – жартує один із організаторів Сергій Хлєбас. – Зупинки: Галич, Нижнє, Коропець, Заліщики, Устечко. Таким чином ми плануємо охопити велику кількість реабілітантів.

 

Також на сплав кличуть народний тил АТО.

 

– Дуже важлива присутність на сплаві волонтерів. Ми хочемо щоб мандрівний табір був місцем їх знайомства із однодумцями і воїнами, адже часто люди. які роблять одну справу навіть особисто незнайомі, – говорить Сергій Хлєбас

 

Сплав для атовців безкоштовний. Витрати беруть на себе тернопільські підприємці. Долучитися до доброї справи коштами просять і своїх колег. Під час сплаву потрібні руки, щоб готувати їжу, прибирати, тож кличуть бажаючих допомогти фізично. Забезпечення продуктами беруть на себе ресторатори.

 

 

– Ми хочемо, щоб нашими гостями були люди з усіх куточків України, однак перший сплав ми будемо робити для людей із сусідніх областей: Тернопільської, Львівської. Івано-Франківської, оскільки логістика мандрівного табору складна.

 

Кожен новий заїзд хочуть робити масштабнішим, розширювати пліт. У серпні планують мандрівний табір для волонтерів з діаспори.

 

Зголоситися на сплав можна за номером телефону 09820727

Тим, хто бажає допомогти фінансово слід звертатися за телефоном 0975045675

 

Юлія Швець

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: