Державні підприємства Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства заготовили 35,2 тонн жолудя дуба звичайного, виконавши план на 140,8%. Плоди дуба перевірять на якість та підготують перед посівною для відновлення лісів.

 



 За даними Тернопільського ОУЛМГ, найбільше жолудів заготовило ДП «Тернопільське лісове господарство» – 10 т, ДП «Чортківське лісове господарство» – 8 т, ДП «Бучацьке лісове господарство» – 7,2 т, ДП «Бережанське лісомисливське господарство» – 7 т і ДП «Кременецьке лісове господарство» – 3 т.

 

Здоровий жолудь – могутній дуб, це правило добре знають місцеві лісівники. Тому до зберігання майбутнього посівного та посадкового матеріалу, а також вирощування лісових культур, ставляться з особливою увагою.

 

Як повідомила головний спеціаліст відділу лісового та мисливського господарства Тернопільського ОУЛМГ Надія Козацька, всю партію жолудя дуба звичайного відправлено в Львівську державну зональну лісонасіннєву інспекцію для перевірки його якості. Опісля чого частину насіння підготують перед посівною, з метою прискорення проростання, частину – посіють у розсадниках. 

 

 Частиною жолудя дуба звичайного тернопільські лісівники здійснюватимуть посів безпосередньо на тих ділянках, які підлягають лісовідновленню, виконуючи таким чином програму «Діброва». Винятком є лише ті ділянки, які часто відвідують дикі кабани – там уже садитимуть одно-дворічні сіянці дуба звичайного навесні. 

 

Юлія НІКІТІНА

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: