У Тернопільській області зафіксували скарлатину. Діагноз підтвердили в однієї особи. Передається гостре інфекційне захворювання повітряно-крапельним шляхом, – повідомляє ternopil.te.ua.

 



У хворого на скарлатину спостерігається інтоксикація, тонзиліт, екзантема або точковий висип. У помешканні, де він перебуває, проводять дезінфекцію, кип’ятять посуд і білизну.

 

«Джерелом інфекції є хворий скарлатиною до 21 дня реконвалесценції чи іншою стрептококовою інфекцією (ангіна, бешиха, хронічний тонзиліт, гнійний отит, пневмонія тощо), а також здоровий носій бета-гемолітичного стрептокока. Можливе інфікування й через предмети побуту, іграшки чи харчові продукти (молоко, холодець). Інкубаційний період коливається від 1 до 12 діб. Захворювання має гострий початок. Розрізняють типові та атипові клінічні форми», – повідомили в обласній Держсанепідслужбі.

 

Найчастіше на скарлатину хворіють діти дошкільного та молодшого шкільного віку в осінньо-зимовий період. При реєстрації скарлатини в організованих колективах для контактних дітей дошкільного віку та учнів перших двох класів шкіл вводяться обмежувальні протиепідемічні заходи на 7 днів після ізоляції хворого. У вогнищі проводиться щоденний медичний нагляд за контактними особами.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: