На Тернопільщині судитимуть водія, який збив підлітка й закопав його тіло у кар’єрі

Опубліковано:
25 Листопада, 2015 о 13:23

– За клопотанням прокуратури Тернопільської області до підозрюваного застосовано запобіжний захід тримання під вартою, – повідомили в прес-службі обласної прокуратури. – За результатами досудового розслідування обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч.2 ст. 286 ККУ – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами направлено до суду.

 



Нагадаємо, 17-річного Івана Педька з села Лисівці Заліщицького району, який зник ще 12 вересня, знайшли мертвим. Хлопця збив мікроавтобусом 55-річний чоловік, а щоб приховати сліди злочину, закопав тіло в одному з піщаних кар’єрів на Борщівщині…

 

У суботу, 12 вересня, Іван поїхав скутером «під весілля» до сусіднього села Олексинці Борщівського району і… не повернувся. П’ять днів правоохоронці разом з рятувальниками і місцевими мешканцями шукали Івана, розглядали різні версії його зникнення – або став жертвою дорожньо-транспортної пригоди, або не зміг знайти дороги додому і заблукав. І от 17 вересня тіло хлопця знайшли прикопаним у кар’єрі…

 

Як встановили правоохоронці, збив підлітка мікроавтобус, за кермом якого був 55-річний мешканець села Мушкарівка Борщівського району. Чоловік у скоєному зізнався і розповів, що пізно ввечері їхав на весілля до того ж села і побачив, що на дорозі лежав скутер, а неподалік від нього – молодий хлопець. Зупинився, щоб допомогти. Хлопець не рухався. Почав його стукати легенько по обличчю, а тоді обілляв водою. Юнак отямився, але поводився агресивно. Водій буса вже був напідпитку і не стерпів образи, між ними виникла суперечка, що переросла у бійку. Заспокоївшись, чоловік з побитим обличчям і подертою сорочкою поїхав на весілля. Там розповів про те, що з ним сталося, а вже згодом не міг знайти гаманця. Вирішивши, що він вилетів з кишені під час бійки, повернувся на те місце, де залишив юнака.

 

Не помітивши Івана, який рухався посередині дороги, чоловік не встиг загальмувати і на великій швидкості збив його. Тіло відтягнув на узбіччя, забрав свій гаманець і поїхав додому. Коли ж зрозумів, що накоїв, узяв лопату і закопав загиблого в одному з піщаних кар’єрів у Борщівському районі.

 

За висновками судмедексперта, Іван помер від відкритої черепно-мозкової травми, на його тілі виявили багато гематом, а в крові  – чотири проміле алкоголю.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: