На Тернопільщині прокуратура повертає громаді приміщення кінопалацу вартістю майже 1 млн грн

Опубліковано:
17 Вересня, 2015 о 11:13

Львівський апеляційний господарський суд залишив в силі рішення суду першої інстанції, яким за позовом прокуратури міста Тернополя визнано недійсним договір купівлі-продажу частини приміщення кінопалацу в місті Тернополі та зобов’язано покупця повернути майно територіальній громаді.

 



Встановлено, що у 2013 році Тернопільська міська рада уклала з покупцем договір купівлі-продажу частини приміщення кінопалацу в місті Тернополі площею майже 200 кв м та вартістю майже 1 млн грн.

При цьому орган місцевого самоврядування порушив встановлений законодавством порядок приватизації об’єктів комунальної власності, оскільки у покупця були відсутні правові підстави для викупу вказаного приміщення.

У зв’язку з цим прокурор міста Тернополя пред’явив до суду позов з вимогою визнати недійсним укладений правочин та зобов’язати покупця повернути майно територіальній громаді.

Господарський суд Тернопільської області задовольнив позовні вимоги прокуратури у повному обсязі. Не погоджуючись з цим судовим рішенням, відповідач його оскаржив у суді апеляційної інстанції.

Львівський апеляційний господарський суд погодився з доводами прокуратури та залишив рішення суду першої інстанції в силі.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: