На Тернопільщині посадовець за 5 тис грн хабаря отримав 5 років тюрми

Опубліковано:
15 Червня, 2015 о 13:00

Апеляційний суд, підтримавши позицію прокуратури Тернопільської області, 10 червня 2015 року скасував рішення першої інстанції та призначив реальну міру покарання начальнику відділу державної виконавчої служби у одному з районів за одержання неправомірної вигоди, пише прес-служба прокуратури Тернопільської області.

 



У суді державним обвинувачем доведено, що посадовець, займаючи відповідальне становище, отримав від місцевого жителя 5 тис грн хабара за сприяння у підготовці необхідних документів для безперешкодного зняття арешту з майна.

 

За вчинення цього злочину районний суд засудив чиновника до 5 років позбавлення волі та, застосувавши ст. 75 КК України, звільнив його від відбування основного покарання з випробуванням, визначивши іспитовий строк 2 роки. Прокуратура, не погодившись з невідповідністю призначеного покарання ступеню тяжкості злочину, внесла апеляцію до суду вищої інстанції.

 

Апеляційний суд, підтримавши позицію прокуратури, скасував вирок районного суду і ухвалив новий, яким обвинуваченого засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах юстиції строком на 3 роки та з конфіскацією майна. Також цим вироком його позбавлено 12 рангу державного службовця.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: