На Тернопільщині почали звільняти ув’язнених

Опубліковано:
20 Січня, 2016 о 08:13

Вчора начальник сектору по контролю за виконанням судових рішень управління ДПтС України в Тернопільській області підполковник внутрішньої служби Ігор Чорний довів до відома громадськості зміст закону «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув’язнення у строк покарання».

 



Нагадуємо, що 24 грудня 2015 року набрав чинності даний закон, який передбачає зменшення строків утримання в слідчих ізоляторах громадян, які перебувають під слідством і судом, а також приведення у відповідність до міжнародних стандартів умов утримання під вартою.

Тернопільській області  було організовано серед засуджених та осіб, узятих під варту, роз’яснення вимог Закону, забезпечено розміщення тексту Закону на стендах з наочною інформацією відділення соціально-психологічної служби, у приміщеннях для прийому громадян, кімнатах очікування громадян, місцях масового перебування засуджених та осіб, узятих під варту слідчого ізолятору.

Також по установах виконання покарань управління ДПтС України в Тернопільській області  було організовано серед засуджених та осіб, узятих під варту, роз’яснення вимог Закону, забезпечено розміщення тексту Закону на стендах з наочною інформацією відділення соціально-психологічної служби, у приміщеннях для прийому громадян, кімнатах очікування громадян, місцях масового перебування засуджених та осіб, узятих під варту слідчого ізолятору. Співробітники відділів СВПР та КВСР установи ознайомили засуджених та осіб, узятих під варту, під підпис із положеннями вимог Закону, відповідні розписки про ознайомлення долучено до особових справ цих осіб.

 

На сьогоднішній день під дію даного закону підпадає 603 особи. З ними проведена роз’яснювальна робота щодо правильності оформлення клопотань до відповідних судів щодо зарахування судом строку попереднього ув’язнення у строк покарання. Також відповідно до даного закону 2 осіб уже звільнено.

 

Прес-служба управління ДПтС України в Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: