На Тернопільщині підозру на «свинячий грип» підтвердили у 91% хворих

Опубліковано:
22 Лютого, 2016 о 18:23

У Тернопільській області в більшості хворих з лабораторно підтвердженими діагнозами грипу виділено саме «свинячий грип». Осіб, у яких були підозри саме на пандемічний грип А (H1N1) – 91%.

 



На Тернопільщині протягом епідеміологічного сезону 2015-2016 років у вірусологічній лабораторії «ТОЛЦ ДСЕСУ» було обстежено на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції 510 осіб, а також 16 проб від померлих. Всього виконали більше трьох тисяч досліджень.

 

В Тернопільській області діагностика грипу серед населення продовжується різними методами, які використовує у своїй роботі вірусологічна лабораторія. Не зважаючи на спад захворюваності серед людей, кількість важких форм протікання грипу залишається значною.
«У більшості захворілих з лабораторно підтвердженими діагнозами грипу виділено саме пандемічний грип А (H1N1)sw – 91% (71 особа/151 дослідження). В інших випадках, в незначній кількості, виділялись інші підтипи грипу А, а саме: А (H2N2) – у 5 осіб, А (H1N1) – у 4 осіб, А (H3N2) – у 2 осіб, нетипований вірус грипу у 3 осіб та грип В у 1 особи», – зазначили в обласній Держсанепідстанції.

Найбільш чутливим методом, що забезпечує точне та швидке виявлення інфекції, є полімеразно-ланцюгова реакція (ПЛР). В даний час це найбільш чутливий і специфічний метод тестування на грип з отриманням результатів впродовж 4 – 6 годин після подачі зразка. Метод ПЛР може бути використаний в якості підтверджуючого тесту для уточнення діагнозу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: