На Тернопільщині на військову службу за контрактом набрали 40% від запланованого

Опубліковано:
16 Березня, 2016 о 00:11

На військову службу за контрактом на Тернопільщини прийняли уже 40 % осіб від необхідної кількості. 100%-во набрали жінок на посади, які їм відводять. Наразі треба доукомплектувати тернопільську і бережанську військові частини, які потребують ще 1800 службовців, з них 700 водіїв, 120 зв’язківців, необхідні і музиканти, кухарі та ін..

 



Військовий комісар обласного військкомату Володимир Катинський нагадав, що особи, хто вступають на військову службу за контрактом, матимуть добрі зарплати. Ті, кого відправлять до навчальних центрів – отримуватимуть 7 тисяч 38 гривень, а в кого вже є військовий досвід – отримуватимуть ще й надбавки.

 

Контрактники матимуть і багато пільг. Наприклад, поки Міністерство оборони не надасть їм житла – держава компенсовуватиме орендну плату за наймане житло: сім’ям, у яких є до трьох чоловік – 1725 грн., сім’ям, у яких до 5 осіб – 2587 грн. на місяць. Вища освіта для контрактників буде безкоштовна, навіть у найпрестижніших вишах України ( наприклад, у Київському Національному університеті ім..Т.Шевченка). Також ці військові зможуть користуватися пільговим медичним забезпеченням та матимуть право іти на пенсію після 25 років служби.  

  

Крім того, військовий комісар області закликав усіх військових, які  скаржаться, що зарплати їм видають не в повному обсязі, що не дають статусу учасника АТО, чи мають інші проблеми – звертатися до обласного військкомату, там їм допоможуть усе це вирішити.  

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: