На Тернопільщині є унікальне місце, аналоги якому існують лише в США та Франції (Відео)

Опубліковано:
25 Листопада, 2014 о 17:44

Містечко Заліщики на Тернопільщині є унікальним селищем-півостровом.

 



Воно лежить у глибокому яру Дністра. Крім Заліщиків подібних місць лише два в світі: підкова Мармурового каньйону в США та Мозель у Франції, йдеться у “Сніданку з 1+1” (Програма за листопад 2014 року). Це єдине місце в Західних областях України з м’яким кліматом, тому колись тут був європейський курорт. У Заліщиках колись була набережна та пляж міжнародного рівня, але у 1961 році повінь знищила пляжі. Після цього курорт більше не відновлювали.

 

Через свій особливий клімат тут усе дозріває на два тижня раніше. Тому майже в кожному городі вирощують помідори та перець.

 

Заслуговує на окрему увагу Заліщицький санаторій для дітей. У оздоровчому закладі тримають коней, адже іпотерапія дуже корисна для дітей, також у санаторії є соляна кімната. А проживання у дитячому закладі з п’ятиразовим харчуванням коштує всього 100 грн на добу.

 

 

Наталка Щука побувала на фабриці відер у містечку Заліщики, розшукала найбільший рівнинний водограй в Україні та побачила майстрів, які створюють шедеври з гусиних яєць та старих шкіряних курток:

 

 

 

Телеканал “1+1”, передача “Сніданок з 1+1”

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: