На Тернопільщині 4 млн грн вклали на будівництво дороги… У лісі

Опубліковано:
17 Вересня, 2015 о 14:14

Унікальним проектом може похвалитися Буданівське лісництво. Там збудували дорогу з твердим покриттям за 4 млн грн.

 



Як стверджують в лісовому господарстві, профінансували роботи головно інвестори. Який інтерес інвесторів будувати дорогу в лісі (вочевидь, для важкої техніки), можна тільки здогадуватися.

 

Загалом у 2015 році перед лісгоспами стояло завдання провести ремонт 18 кілометрів лісових автодоріг. Незважаючи на не надто легкі часи в економічному плані, лісові господарства повністю виконали поставлене перед ними завдання.

 

Минулого тижня обласна комісія Тернопільського облуправління інспектувала виконання завдання з ремонту лісових доріг. Проведено об’їзд більше десяти об’єктів лісової інфраструктури.Крім того, комісія оглянула три новозбудовані лісові дороги ІІ типу з твердим покриттям – у Збаразькому (0,6 км) і Буданівському лісництвах (1,52 км) ДП «Тернопільське лісове господарство» та у Вишнівецькому лісництві (0,9 км) ДП «Кременецьке лісове господарство», які лісові держпідприємства планують здати цьогоріч.

Також спеціалісти облуправління побували на будівництві нової лісової дороги ІІІ типу у Нараївському лісництві ДП «Бережанське лісомисливське господарство», протяжністю 2,2 кілометра. Наразі тут іде будівництво земляного полотна. А здаватимуть новий лісовий об’єкт лісівники у 2016 році уже з твердим покриттям. Дане лісова дорога має важливе виробниче значення, збудувавши яке лісівники економитимуть значну кількість пально-мастильних матеріалів, адже шлях до важкодоступних лісових ділянок, на яких плануються лісогосподарські заходи, скорочується в 5-10 разів.

Як ремонт, так і будівництво лісових доріг державні підприємства здійснювали за власні кошти. Винятком є будівництво нової лісової дороги, протяжністю 1,52 кілометра у Буданівському лісництві ДП «Тернопільське лісове господарство», якому вдалося зекономити значну кількість коштів завдяки інвестиціям у будівництво лісової автодороги. Власним коштом підприємства було виготовлено лише проектну документацію. Решта – інвестиційні кошти. Вартість будівництва даної лісової дороги становить 4 мільйони гривень, повідомляють в лісовому господарстві.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: