У Бучацькому районі Тернопільської області зафіксовано спалах сальмонельозу, люди отруїлися домашніми тортами. Про церозповів лікар-епідеміолог. За попередніми даними, причиною отруєння стала домашня випічка. Загалом у районну лікарню госпіталізували 10 осіб, 3 із них – діти.

 



Зазначено, що 14-15 червня з ознаками гострої кишкової інфекції за медичною допомогою звернулося четверо жителів селища Золотий Потік.

 

Протягом вихідних із аналогічними симптомами у Бучацьку районну лікарню було госпіталізовано ще шестеро людей. Усі в стані середньої важкості.

 

“В області зареєстровано спалах сальмонельозу в побуті. Шестеро з десяти госпіталізовано в інфекційний відділ із попереднім діагнозом “сальмонельоз”, матеріал від хворих відібрано на бактеріологічне дослідження. Попередньо від хворих та контактних виділяється культура “сальмонела”, – розповів лікар-епідеміолог обласного лабораторного центру Держсанепідслужби Світлана Маціпура.

 

Наразі стан пацієнтів задовільний. Протягом останніх двох днів нових випадків не зареєстровано. Натомість частина хворих уже готується до виписки.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: