На фасаді корпусу Тернопільської лікарні з’явився портрет геніального хірурга

Опубліковано:
16 Червня, 2016 о 09:53

В тернопільській університетській лікарні сьогодні, на десяті роковини смерті, відкрили меморіальну дошку піонеру хірургії в області Юрію-Ростиславу Коморовському, – пише Без Табу.

 



Геніального хірурга, якому завдячують життям сотні людей, теплими словами згадували колеги, колишні студенти та сім’я. Юрій-Ростислав Коморовський для усіх них – чудова людина, люблячий чоловік і дідусь, мудрий наставник з неповторним почуттям гумору, друг, та медик з великої літери.

 

«Важко переоцінити значимість цієї людини. Мабуть, тут присутні люди, які стояли з ним у операційних, ночували біля важкохворих пацієнтів. Для моєї родини Юрій Теофілович завжди був прикладом служіння людям,» – коментує головний лікар Тернопільської університетської лікарні Василь Бліхар.

 

Протягом 24 років в ТДМУ Юрій Тимофійович завідував кафедрами загальної та шпитальної хірургії. Був серед піонерів, які «підіймали» Тернопільський медуніверситет. Професор Коморовський очолював методичну комісію з хірургії в університеті протягом майже 40 років. Під його патронатом захистилися кілька десятків докторів наук, ще більше – кандидатів.

 

«Юрій Теофілович – народний лікар. У Тернопільській області не було операційної, у якій би він не оперував. Не було жодного закутка,куди б його не викликали на найскладніші операції. Він врятував, без перебільшення, десятки тисяч життів. Я пам’ятаю, як ми п’ятикурсниками ходили з пієтетом дивитися на операції, які проводив Юрій Теофілович,» – пригадує ректор ТДМУ Михайло Корда.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: