Складний для країни час суттєво вплинув на купівельну спроможність більшості українців. В 2016 році жителі нашої країни почали економити майже на всьому, змінюючи власні звички та шукаючи нові способи заощадження.

 



За даними платформи skidochnik.com.ua, що збирає знижки, акції та розпродажі зі всіх сайтів Інтернету, останнім часом все більше наших співвітчизників почали економити на продуктах харчування. На сьогоднішній день, українці ретельно відслідковують знижки в супермаркетах за допомогою рекламних газет та онлайн.

 

Тобто, якщо в мирний час 2013 року більшість покупців на знижках здійснювали імпульсивні покупки, то зараз – ретельно обдумані та сплановані. Найчастіше зі знижками шукають пральні порошки великих форматів, натуральну каву, твердий сир, ковбаси та алкоголь. У святковий період – ікру, червону рибу та коробки цукерок.

 

Найбільше наших покупців цікавлять акції в Сільпо, Novus та АТБ.

 

Окрім продуктів харчування наші співвітчизники економлять на туризмі та одязі.

 

За даними вище зазначеного ресурсу, в цьому році українці почали бронювати готелі на літо ще з середини квітня, щоб зекономити завдяки ранньому бронюванні та знижкам, що надають готелі в умовах жорстокої конкуренції для заповнення номерного фонду. Так, на сьогоднішній день найбільше бронюють готелі в Затоці, Коблево та Кирилівці. Кількість днів відпочинку знизилася до 7, що також вказує на погіршення матеріального становища.

 

На розпродажах найчастіше купують практичні речі, а саме джинси, черевики та верхній одяг.  

 

Загалом, за останні роки українці почали розбиратися в цінах, порівнювати їх та не готові переплачувати без підстав. Ночі розпродажей, «чорні п`ятниці» та подібні заходи навчили українців не лише користуватися знижками, але й чекати і шукати їх, щоб витрачати менше коштів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: