На цьогорічному Борщівському фестивалі збирали кошти на потреби АТО (Фото)

Опубліковано:
7 Вересня, 2015 о 18:11

Фольклорно-мистецький фестиваль “В Борщівському краї цвітуть вишиванки”, відбувся 6 вересня у місті Борщів Тернопільської області. Мета заходу —  відродження техніки шиття чорної борщівської сорочки, збереження та відтворення автентичності українського національного костюма, звичаїв та обрядів Надзбручанського краю. 

 



Не зважаючи на погодні умови, у Борщові майоряли вишиванки, варились борщі, всі учасники збирали кошти на потреби вояків АТО.

 

 

«Ми можемо говорити про те, що у нас є повноцінна армія, одна з найсильніших у Європі, — підкреслив у привітальному слові голова Тернопільської ОДА Степан Барна. — І ми зуміли сформувати її всього за рік часу. Починаючи від військовослужбовців, закінчуючи співробітниками Служби Безпеки та обєднаного загону правоохоронних органів УМВС в Тернопільській області, а також батальйону «Тернопіль». Маріуполь і Донбас – це ті землі, де зараз наші хлопці стоять на варті цілісності нашої держави. Памятаючи про усіх наших героїв тут ми повиннім робити все, аби змінити на краще ставлення один до одного та й до України загалом. Бо лише таким чином  можемо завадити тому, чого так хоче Путін — щоб ми  один одного ненавиділи та один проти одного йшли. Ми — велика нація. Нація переможців. І я впевнений, що це свято, яке обєднало нас не залежно від погоди та обставин, допоможе сформувати у нас єдиний дієвий кулак українців, які хочуть досягнуть перемоги. Слава кожному герою! Слава борщівській вишиванці! Слава Україні!»

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: