На Бережанщині росте рослина, яких у всьому світі залишилося лише кілька сотень

Опубліковано:
21 Червня, 2016 о 14:23

Керівники та вихованці гуртків ЦЕНТУМ мандрували на “Голицю”!

 



Голицький ботаніко-ентомологічний заказник загальнодержавного значення розташований в межах південного та південно- західного схилів гори Голиця, що знаходиться між селами Куряни та Демня Бережанського району. Створений 1982 року. Площа 60 га.

Основна мета дослідження – сучасний стан та умови зростання відкасника осотовидного та відкасника татарниколистого. Ці рослини дуже давні, ростуть більше 70 млн. років. У всьому світі їх залишилося лише кілька сотень.

Під час мандрівки ми виявили місця зростання цих реліктових рослин, провели дослідження щодо чисельності рослинних угрупувань, їх місць зростання та впливу екологічних факторів.
Також побували у біостаціонарі, музейному відділі лемківського побуту. Саме тут побачили: нецьки, дійницю, миски, масничку, кошик для збирання ягід, ткацький верстат, бамбетель, народний одяг та багато інших речей етнічної гілки українців. Не оминули ми й джерела, вода в якому збагачена іонами срібла.

 

Світлина від Екоцентр Бережани.
 
Світлина від Екоцентр Бережани.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: