На Бережанщині чоловік виготовляв вибухову суміш

Опубліковано:
6 Листопада, 2015 о 10:24

Вибухонебезпечну речовину вилучили у мешканця Бережанського району правоохоронці. Чоловік виготовив  суміш власноруч.

 



Бережанські працівники міліції під час відпрацювання району виявили на території недіючого кам’яного кар’єру 59-річного жителя села Рекшин. Той мав при собі скляну банку з речовиною, схожою на вибухову суміш. Чоловік зізнався, що виготовив її  на власному господарстві.

 

За попередніми даними, селянин вирішив використати вибухівку в кар’єрі, аби назбирати каміння для господарських робіт. Така небезпечна оборудка є незаконною, а також могла призвести до трагедії – під час вибуху  могло присипати камінням та ґрунтом.

 

Банку з речовиною вилучено та направлено  на експертизу до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС області. Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудового розслідування.

 

Слідчі Бережанського райвідділу внутрішніх справ відкрили кримінальне провадження згідно частини 1 ст. 263 ККУ – носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крімгладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу.

 

Законом передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

 

Триває слідство.

 

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: