Двох жителів Запорізької і Луганської областей засудили відповідно до шести та до п’яти з половиною років позбавлення волі. Злодії-гастролери обікрали 12 квартир.

 



Один із зловмисників –  30-річний біженець з Алчевська Луганської області. Влітку 2 роки тому він разом зі співмешканкою та її родиною прибули до Тернополя. 36-річний уродженець Дніпрорудного Запорізької області разом із співмешканкою теж знайшли притулок у обласному центрі. Обидва чоловіки протягом трьох місяців прникали в чужі квартири. Вони віджимали металопластикові вікна або влазили через балкони, рідше – через підвали. Грабували переважно перші поверхи.  Крали переважно гроші і ювелірні прикраси, інколи побутову техніку. Речі здавали в ломбарди. Свої крадіжки планували заздалегідь, переконавшись, що господарів немає вдома. Грабували вночі, «господарювали» в центрі, на Новому світі і Східному. За награбоване встигли купити два автомобілі.

 

Жителя Алчевська правоохоронці піймали в Тернополі, а іншого злодія – на його батьківщині, в Запорізькій області. Крім відбування покарання, суд зобов’язав крадіїв повернути власникам їхнє майно та виплатити потерпілим 365 гривень моральної та матеріальної компенсації.

 

За матеріалами ГУ Національної поліції України в Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: